Hlavní obsah

Litvínov - Ml. Boleslav 4:3Verva zlomila bídnou sérii, přestřílela Bruslaře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Dvořáček 0 : 1
22. Hlava 1 : 1
29. Bernad 1 : 2
29. Lintuniemi 1 : 3
30. Demel 2 : 3
36. Sukel´ 3 : 3
55. Estephan 4 : 3
Záznam online reportáže

Aktualizováno

okejisté Litvínova ukončili v utkání 36. extraligového kola šňůru pěti porážek. S Mladou Boleslaví sice prohrávali už 1:3, dokázali však výsledek otočit na konečných 4:3. Vítězný gól dal přesně pět minut před koncem zápasu tečí Kanaďan Giorgio Estephan. Hosty podruhé vedl jako dočasný trenér Petr Haken a poprvé prohrál.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva František Hrdinka z Mladé Boleslavi, Matúš Sukeľ z Litvínova, brankář Mladé Boleslavi Filip Novotný a Patrik Zdráhal z Litvínova.

Článek

Domácí začali zápas přesilovkou, ale nakonec se stala trestem pro ně. Mladoboleslavský Dvořáček dostal pas za obranu a v oslabení zblízka překonal brankáře Zajíčka; dal tak svůj první gól po přesunu ze Sparty. Litvínov střelecky dominoval, jenže soupeře držel brankář Novotný.

Až ve druhé třetině Severočeši gólově udeřili, to když Hlava v přesilové hře skóroval z dorážky. Chvíli před polovinou zápasu se spustila přestřelka jako z westernu - padly tři góly v rozmezí 87 sekund. První dva slavili hostující hráči. Nejdřív po rychlém útoku Bernad propálil z úhlu Zajíčka u bližší tyčky, ve stejné minutě se trefil z mezikruží a v pádu Fin Lintuniemi. Litvínovského brankáře, který neměl svůj den, tím donutil střídat.

Brzy nato domácí snížili díky Demelovi, který se do své střely položil v pravém kruhu. Za stavu 2:3 byl Zajíčkův náhradník Godla sice překonán, jenže střelu Přibyla zastavila tyčka. Další přesilovkovou dorážku - tentokrát v podání Sukeľa - domácí přetavili ve vyrovnání v 35. minutě.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

David Dvořáček z Mladé Boleslavi se raduje z gólu.

Chvíli nato Godla znovu čelil mladoboleslavskému čahounovi Přibylovi, tentokrát při trestném střílení. A jeho nájezd slovenský gólman vytěsnil mimo tyče betonem. Litvínov po dvou částech hry vládl na střely výrazně 34:13.

Ve třetí třetině Mladoboleslavští častěji operovali v útočném pásmu, jenže brankář Godla zůstal neprůstřelný. A tak pět minut před koncem napřáhl na modré čáře Freibergs, šikovně tečující Estephan nedal Novotnému šanci a završil tak velký obrat Litvínova z 1:3 na 4:3. Zároveň tak trefil první vítězství Severočechů v novém kalendářním roce.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav 4:3 (0:1, 3:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Hlava (P. Zdráhal, Freibergs), 30. Demel (P. Zdráhal, Š. Stránský), 36. M. Sukeľ (Abdul, Kudrna), 55. Estephan (Freibergs, Abdul) - 4. Dvořáček (Fořt), 29. Bernad (Přibyl, Lantoši), 29. Lintuniemi (Šťastný, Jánošík). Rozhodčí: Hradil, Sýkora - Lhotský, Hnát. Vyloučení: 5:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváků: 3811.
Litvínov: Zajíček (29. Godla) - D. Zeman, Zile, Strejček, Freibergs, Wesley, Demel - P. Zdráhal, M. Sukeľ, Š. Stránský - Abdul, Gut, Kudrna - Hlava, Estephan, Chalupa - Šalda, Jurčík, Havelka. Trenér: Mlejnek.
Mladá Boleslav: F. Novotný - Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Hrdinka, Bernad, Štich - Lantoši, Přibyl, Söderlund - Šťastný, Fořt, J. Stránský - Kelly Klíma, O. Najman, Kantner - Dvořáček, Závora, M. Beránek. Trenér: Haken.

Reklama

Související témata: