Hlavní obsah

Přišli jsme o náskok a potom se úplně rozpadli, hořekuje nad sparťanskou beznadějí kapitán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Do stále větší hokejové beznaděje propadá pražská Sparta a ve tváři kouče Pavla Patery jsou čitelné hodně velké rozpaky. Ve druhé polovině října uhráli jeho svěřenci pouhé čtyři body, porážka 2:5 s Olomoucí byla už pátou z posledních sedmi extraligových zápasů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Sparty Michal Řepík. Archvní foto

Článek

„Když se na to podívám komplexně, je dost věcí, které potřebujeme zlepšit," uznal trenér, pro nějž mohou být tři zápasy ještě zbývající do reprezentační pauzy (ve středu v Plzni, v pátek ve Vítkovicích a v neděli doma s Pardubicemi) už naprosto existenční.

Po mizerném výkonu na ledě posledního Litvínova (0:4) trval náznak sparťanského zlepšení jen do poloviny zápasu. „Řekl bych, že jsme začali fakt hodně dobře. Vedlo se 2:0, byly tam navíc i tři tyčky a mraky šancí, jenže během 57 sekund jsme přišli o náskok a potom jako kdybychom se úplně rozpadli," mínil kapitán Michal Řepík.

„Zápas, který jsme po dvou třetinách měli vést větším rozdílem, byl najednou vyrovnaný a už jsme to pak tlačili jen do kopce," litoval asistent kouče Patrik Martinec. Olomoucký obrat dovršily tři trefy v poslední části. Vítězná branka Lukáše Nahodila padla po 22 vteřinách startu třetí třetiny, sotva vyloučený Němeček skočil na led. „Všechna slova v kabině přišla vniveč, děláme spoustu chyb," zlobil se Řepík.

Uklidňující čtvrtý gól dala Olomouc z další přesilovky za sekání Janduse. To už bylo moc i na Kováře, který ujel na střídačku a nechal chytat Kořenáře. Spartě s uzdraveným Buchtelem i Kempným, jehož tržnou ránu z Litvínova naštěstí vyřešilo jen pár stehů, nepomohla ke korekci skóre už ani přesilovka umocněná ještě power play.

Ba co hůř pro domácí, vyloučený Jan Káňa při návratu na led dovezl puk do opuštěné svatyně domácích. „Lámalo se to kolem pětatřicáté minuty. Jakmile jsme dali kontaktní gól, pak rychle druhej, poslalo to Spartu do útlumu," mínil útočník, jehož dvě branky uzavřely účet.

Olomouc, která k utkání přijela vlakem spolu s několika stovkami fanoušků, znovu podržel brankář Lukáš, který kryl třicet střel. „Divácká kulisa byla skvělá a nejen gólman, ale i všech devatenáct kluků před ním to parádně odmakalo," těšilo kouče Jana Tomajka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice