Hlavní obsah

Prohrál, ale prožil speciální večer. Útočníka Vítkovic Muellera dojaly ovace fanoušků Komety

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dostalo se mu po porážce 1:2 v Brně podobných ovací jako dvougólovému střelci domácích Koblížkovi či brankáři Furchovi, který výborným výkonem přispěl k vydřenému triumfu svého mužstva. Kapitán vítkovických hokejistů Peter Mueller, jenž po čtyřech sezonách strávených v Kometě proti ní poprvé nastoupil v extralize jako soupeř, netajil po závěrečné siréně obrovské dojetí.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Peter Mueller z Vítkovic

Článek

„Moc si přízně fandů Komety považuju. V Brně jsem měl na dlouhou dobu druhý domov. Město mě přijalo, všichni v klubu i kolem něj byli fantastičtí. Měl jsem zatrženo v kalendáři, kdy budeme s Kometou poprvé v sezoně hrát. Nevěděl jsem, jestli mám čekat potlesk nebo pískot. Po této stránce to dopadlo velice dobře. Vášniví brněnští diváci nezklamali. Budu si to pamatovat do konce života," cenil si skvělého přijetí americký snajpr.

Výsledkově pro něj dopadl zápas o něco hůř. Lídr extraligy z Vítkovic padl v Brně 1:2. Mueller gól nedal, ale připsal si alespoň asistenci u jediné branky svého současného mužstva. „Podali jsme velmi dobrý výkon a vytvořili si i dost šancí. Minimálně bodu jsme byli blízko, avšak Furch chytal skvěle," ocenil výtečný výkon soupeřova brankáře.

Na ledě ho nečekal žádný med. Obránce Komety Gulaši přivítal Muellera na úvod dvěma hity a další brněnský bek Holland mu poté rovněž dal pocítit důraz. „Trochu jsem to očekával. Věděl jsem, že to bude tvrdý zápas. Potvrdilo se to. Byla to pravá hokejová bitva ve výborné kulise. Po fyzické stránce to bylo hrozně náročné utkání," prozradil.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Roberts Bukarts z Vítkovic a brankář Brna Dominik Furch.

Považuje si, že mohl zaskočit za zraněného Krenželoka v roli kapitána. „I proto to pro mě byl naprosto speciální večer. Nebývá zvykem, aby zahraniční hokejista nosil na dresu céčko. Mám radost, že se mně takové důvěry ve Vítkovicích dostalo. Znamená to pro mě obrovskou zodpovědnost. A fantastické bylo, že jsem si díky tomu mohl podat ruku s kapitánem Komety Martinem Zaťovičem, s nímž jsem nastupoval v Brně v jedné útočné lajně," potěšilo Muellera setkání s nedávným parťákem.

Reklama