Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Litvínov 6:4Prohrávala o tři góly, pak Mladá Boleslav předvedla senzační obrat a slaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Hlava 0 : 1
15. Stránský 0 : 2
17. Stránský 0 : 3
31. Kantner 1 : 3
34. Pýcha 2 : 3
38. Kudrna 2 : 4
48. Kousal 3 : 4
51. Pýcha 4 : 4
58. Fořt 5 : 4
59. Najman 6 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi otočili ve 23. kole extraligy zápas s Litvínovem, vyhráli 6:4 a v domácím prostředí uspěli po čtyřech porážkách. Litvínov vedl po první třetině 3:0, po druhé 4:2, ale nakonec padl. Domácí skórovali čtyřikrát v závěrečné dvacetiminutovce, gól a tři asistence si připsal útočník Pavel Kousal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Denis Zeman z Litvínova, Jakub Kotala z Boleslavi a brankář Litvínova Denis Godla.

Článek

Bruslaři se v domácím prostředí představili poprvé od 1. listopadu a od začátku se tlačili do útoku. Severočeši ale hrozili a trestali z rychlých protiútoků. Ve 4. minutě mohl otevřít skóre Lantoši, litvínovský brankář Godla byl ale připravený.

Jako první se tak mezi střelce zapsal Hlava, jehož poslal Demel do samostatného nájezdu a útočník Vervy jistě překonal gólmana Krošelje. Domácí mohli srovnat v přesilových hrách, vyloučení Zygmunda ani Kudrny ale nevyužili a v 15. minutě prohrávali po samostatné akci Stránského 0:2. A to nebylo vše. Třetinu hrůzy pro domácí uzavřel opět Stránský, jenž obral o puk Beránka a brejk úspěšně zakončil.

Hned na začátku druhé části mohl snížil Najman, Godla byl ale připravený. Litvínov se pak snažil pozorně bránit, čekal na další šanci a dlouho se mu to dařilo. Středočeši měli sice převahu, výraznější příležitosti si ale nevytvářeli.

Ve 31. minutě se domácím podařilo snížit, když využili toho, že Abdul zlomil hokejku a Lintuniemi připravil gól pro Kantnera. Vzápětí mohl skórovat Bičevskis, jenže prosadil se až Pýcha. Mladoboleslavský obránce se ve 34. minutě trefil přesně k tyči a připsal si první gól v sezoně.

Mladoboleslavští se dál tlačili do útoku, místo vyrovnání však inkasovali. Po přečíslení dva na jednoho se prosadil nejlepší litvínovský střelec Kudrna. Slovenský útočník skóroval pojedenácté v sezoně.

Ve třetí třetině nahradil v mladoboleslavské brance nepříliš jistého Krošelje Novotný a hned ve 42. minutě zlikvidoval brejk Kudrny. I díky tomu mohl zápas zdramatizovat Kousal. Lintuniemi nejprve trefil tyč, reprezentační útočník o pár minut později zaskočil Godlu střelou na bližší tyč. Mladoboleslavští ještě více ožili a Pýcha v 51. minutě střelou od modré čáry vyrovnal.

A ze strany domácích to nebylo vše. V 58. minutě utkání rozhodl pohotovou dorážkou v přesilové hře Fořt. Poslední slovo měl Najman a Mladá Boleslav tak Vervu porazila i podruhé v sezoně.

23. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Verva Litvínov 6:4 (0:3, 2:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 31. Kantner (Lintuniemi, P. Kousal), 34. Pýcha (Šťastný), 48. P. Kousal (Kantner), 51. Pýcha (P. Kousal), 58. Fořt (O. Najman, P. Kousal), 59. O. Najman (J. Stránský) - 6. Hlava (Demel), 15. Š. Stránský (Freibergs), 17. Š. Stránský, 38. Kudrna (Abdul). Rozhodčí: Hejduk, Veselý - Kajínek, J. Svoboda. Vyloučení: 3:5, navíc Jánošík - Zeman oba 5 min. Využití: 1:0. Diváci: 2643
Mladá Boleslav: Krošelj (41. Novotný) - Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Stříteský, R. Jeřábek, Štich - Aberg, O. Najman, Lantoši - P. Kousal, Závora, Kantner - J. Stránský, Fořt, M. Beránek - Štastný, Bičevskis, Kotala. Trenér: Čihák.
Litvínov: Godla - D. Zeman, Zile, Jaks, Strejček, Wesley, Demel, Freibergs - Abdul, M. Sukeľ, Kudrna - P. Zdráhal, Estephan, Š. Stránský - Hlava, Gut, P. Straka - Havelka, Berka, Zygmunt. Trenér: Mlejnek.

Reklama