Hlavní obsah

První gól v play off vzala Bambulovi trenérská výzva. Třeba se dočkám hned zítra, přál si olomoucký mladík

Už se radovali z prvního vítězství v sérii na ledě Vítkovic, nadšení, které vyvolala přesná střela Jana Bambuly v páté minutě prodloužení, museli ale Olomoučtí rychle krotit. Domácí střídačka si vzala trenérskou výzvu a úspěšně vyreklamovala postavení Davida Krejčího v brankovišti. Regulérní gól v prodloužení nicméně padl. Ve 13. minutě zařídil výhru 4:3 a první bod pro Vítkovice Marek Kalus.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Jan Bambula z Olomouce poté, co vstřelil gól.

Článek

„Poté, co neuznali ten gól, to pro nás bylo strašně těžké. Už jsme si mysleli, že jsme vyhráli, skoro jsme šli do šatny a najednou jsme museli hrát dál. Nic příjemného," popisoval Jan Bambula. „Nevím, nejsem rozhodčí, neznám pravidla dokonale, ale myslím si, že tam domácí hráč Davida (Krejčího) natlačil a tohle by mělo platit," krčil rameny 21letý útočník.

Vítkovice vedly v úvodní bitvě předkola v polovině utkání 2:0, náskok ale ještě v prostřední části ztratily. V 59. minutě si druhým gólem Jana Hrušky vedení vzaly zpět, Olomouc ale 41 vteřin před třetí sirénou v přesilovce zásluhou Jiřího Ondruška znovu srovnala.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost olomouckých hráčů po vyrovnávacím gólu na 3:3.

„Nesložili jsme se a dokázali dvakrát vyrovnat. V tu chvíli jsme už věřili, že to zvládneme," říkal olomoucký mladíček. „Nepříznivý vývoj nás nevykolejil, o zápasu jsme se vrátili. To ukazuje, že máme silný tým, silnou vůli. Škoda, že nám to v tom prodloužení nevyšlo. Mohli jsme vést, prohráváme 0:1, ale nevadí. Nás to nepoloží, druhé utkání vyhrajeme a otočíme to," měl jasno Bambula.

Kdyby jeho trefa z páté minuty prodloužení platila, byla by to pro olomouckého mladíka premiérová branka v extraligovém play off.

„Byl jsem v tu chvíli moc rád, ale bohužel. Tak si musím ještě počkat. Nějaký gól určitě přijde. Třeba hned zítra, a i díky němu vyrovnáme sérii na 1:1," vykládal Bambula.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice