Hlavní obsah

První místo poteší, ale důležité je play off, řekl hradecký kapitán Smoleňák

Ještě nikdy v historii hokejové extraligy se nestalo, aby Hradec Králové po Novém roce vedl tabulku. Tým kolem kapitána Radka Smoleňáka dál potvrzuje, že prožívá vydařený ročník. Mountfield využil toho, že Třinec aktuálně kvůli karanténě nehraje, porazil Mladou Boleslav 5:2, vyhrál šestý z posledních sedmi zápasů a předstihl Oceláře.

Foto: David Taneček, ČTK

Zprava zraněný Ahti Oksanen z Hradce Králové a Radek Smoleňák během utkání s Mladou Boleslaví.

Článek

"Je to příjemné. Určitě to není zadarmo, dostali jsme se tam jenom svoji tvrdou prací a teď je na nás, jak s tím naložíme. Nesmíme usnout na vavřínech a musíme pracovat dál, abychom byli připravení do play off," řekl Smoleňák novinářům po bitvě proti Bruslařům.

Mountfield v ní znovu ukázal, jak umí obracet nepříznivé skóre. Po první třetině prohrával 0:2, ale druhou odehrál fantasticky a postavil základ k vítězství. "Měli jsme dobrý pocit i předtím, šly nám nohy. Když jsme z přesilovky snížili na 1:2, Boleslav se trošičku zalekla, co bude. My jsme do toho ještě víc šlápli a nakonec to neslo ovoce," liboval si hradecký kapitán.

Foto: David Taneček, ČTK

Adam Raška z Mladé Boleslavi (vpravo) střílí gól, zleva Kelly Klima z Hradce Králové a brankář Hradce Králové Henri Kiviaho.

Fanoušci přitom byli před zápasem hodně nervózní. Domácí tým zachvátila viróza, která odstavila řadu hráčů základní sestavy. Ke zraněným Cingelovi s Kalinou a distancovanému Jankovi se přidali gólman Lukeš, obránce Šalda a útočníci Perret, Jergl a Orsava.

"Kluci chyběli, to je jasné. Máme ale šikovné mladé a kluky z Kolína, kteří si šanci zaslouží. Každý přidal ruku k dílu," ocenil Smoleňák. "Byl to neskutečný týmový výkon. Jsem na kluky ohromně pyšný, že jsme to v takové situaci zvládli. Je to pro nás velké týmové vítězství," doplnil.

Další hokejisté se navíc přemohli a do utkání nastoupili, i když se necítili dobře. "Trochu to tady lítá, ale každý tým má něco a hraje oslabený. Tak to je. V sezoně nemůžou být všichni zdraví, ale je to o tom, jak se s tím kdo popere. Snad budeme kluky moci co nejdřív použít," přál si Smoleňák.

Minimálně do pátku si Hradec Králové bude moci užívat postavení na čele tabulky. To dosud v takto pozdní fázi sezony nikdy nemohl. Po 38 odehraných zápasech posílá soupeřům jasný vzkaz, že je připravený porvat se o extraligový titul. "Potěší to a je to povzbuzení do další práce, ale nehrajeme proto, abychom byli první po základní části. Všichni víme, že rozhoduje play off. Musíme do něj jít z co nejlepší pozice a co nejlíp vyladění," dodal Smoleňák.

Reklama

Související témata: