Hlavní obsah

Prvoligové týmy slaví. Olomouc dobyla led Chomutova, Boleslav naložila Kladnu půltucet gólů

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 7. kole baráže o extraligu Kladno 6:2 a pět utkání před koncem si upevnili vedoucí pozici v tabulce. Mladoboleslavští zvítězili počtvrté za sebou, naopak Rytíři na první tříbodovou výhru stále čekají a jejich naděje na záchranu v nejvyšší soutěži dostaly další povážlivou trhlinu. V dalším utkání Olomouc zvítězila na ledě Chomutova 3:1 a na druhé pozici odskočila svému úternímu soupeři už na rozdíl pěti bodů.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Souboj chomutovského Marka Bomersbacka (vlevo) a Jana Jaroměřského z Olomouce.

Článek
Fotogalerie

Kladno ve středočeském derby nenavázalo na nedělní obrat ze zápasu proti Olomouci, který nakonec vyhrálo 5:4 v nájezdech. V Mladé Boleslavi se Rytíři poprvé trefili až v závěrečné třetině za stavu 0:4 poté, co se na třech gólech podílel jejich bývalý hráč Martin Látal a brankář Chábera raději přepustil svoje místo Cikánkovi.

Kladenští ještě dokázali snížit na 2:4, ale jejich odpor v závěru při hře bez brankáře definitivně zlomila akce, po níž rozhodčí přiznali unikajícímu a faulovanému Klimentovi technický gól. Kladno na posledním místě ztrácí na druhou příčku zajišťující účast v nejvyšší soutěži i v nadcházejícím ročníku propastných devět bodů.

"Předvedli jsme pouze deset minut, což nemohlo stačit. Na našich hráčích nebyla vidět snaha rvát se o záchranu, ale teď se mi těžko hledají slova. Dostali jsme se do strašně těžké situace, záchrana je jen v říši snů. Musíme v sobě najít vše, co máme, a ještě se o to porvat," řekl kladenský trenér Jiří Čelanský.

Chomutov do baráže skvěle odstartoval, když si připsal za první čtvrtinu osm bodů z devíti možných. Následovaly ale čtyři porážky, které Pirátům pozici značně zkomplikovaly. Naopak Kohouti po výhře 3:1 natáhli sérii utkání, v nichž bodovali, už na šest a spolu s dalším prvoligovým týmem z Mladé Boleslavi se vyhřívají na příčkách zajišťujících účast mezi elitou.

Baráž o hokejovou extraligu, 7. kolo:
Mladá Boleslav - Kladno 6:2
Branky: 8. Mikulík, 22. M. Látal, 32. Starý, 34. P. Musil, 58. Klimenta (technický gól), 60. Lenc - 45. Dalecký, 54. Havlíček
Chomutov - Olomouc 1:3
Branky: 53. Jar. Svoboda - 51. Marosz, 58. Herman, 59. Ostřížek

Reklama