Hlavní obsah

Radil po hattricku: Měl jsem štěstí, ale jsem rád, že jsem to prolomil

Hokejový útočník Lukáš Radil z Pardubic dnes po devíti zápasech a měsíci čekání rázně utnul čekání na další extraligovou branku. V Českých Budějovicích se prosadil hned třikrát a prvním hattrickem kariéry v domácí nejvyšší soutěži se tak podepsal pod výhrou Dynama 7:3.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Lukáš Radil z Pardubic dává šestý gól svého týmu do prázdné brány.

Článek

"U dvou gólů jsem měl docela štěstí, ale jsem rád, že jsem to prolomil. Hlavně jsem ale rád, že jsme vyhráli, protože zápas byl z naší strany ne úplně povedený. Ale zvládli jsme to, vezeme si tři body, což je nejdůležitější," řekl Radil v rozhovoru pro klubový youtube kanál.

Dvaatřicetiletého reprezentačního útočníka teď čeká povinný příspěvek do týmové pokladny. "Asi to budu mít hodně drahé," pousmál se Radil, jenž se do Pardubic vrátil před sezonou z KHL. "Dostal jsem od kluků i puk, který si asi někam dám, ale vyloženě si na takové artefakty nepotrpím," přiznal rodák z Čáslavi.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hráči Pardubic se radují z druhého gólu, uprostřed Pavol Štetka z Pardubic.

Pardubice dnes vyhrály jednoznačně 7:3, ještě v 50. minutě byl ale stav nerozhodný 3:3. "Budějovice hrají o všechno, jsou dole v tabulce a bylo to cítit. Stejně tak byla cítit i (reprezentační) pauza, trošku jsme vypadli z tempa. Jsem ale rád, že jsme na konci ukázali kvalitu, i když to bylo se štěstím," uvedl Radil. Rozhodujícím momentem byl podle něj gól Lukáše Sedláka na 4:3. "Strašně nám to pomohlo a přišlo mi, že je to zlomilo," řekl.

Radil do utkání nastoupil v útoku s Tomášem Zohornou a juniorem Pavolem Štetkou, kterého ale v průběhu hry nahradil Robert Kousal. "Pavol je výborný hráč, dal už několik gólů a pokud bude takhle pokračovat, čeká ho zajímavá budoucnost. Musím ale říct, že s klukama jsme na sebe zvyklí. Myslím, že ke změnám předtím došlo kvůli zraněním a trestům," uvedl Radil s tím, se Zohornou a Kousalem nastupuje nejraději.

Reklama

Související témata: