Hlavní obsah

Rána pro Kladno, na dva zápasy přišlo o klíčové beky! Nepoučitelný Kubiš pyká ještě déle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Mimořádně napilno měl na začátku tohoto týdne Viktor Ujčík. Předseda disciplinární komise hokejové extraligy zastavil činnost za fauly zlínskému útočníkovi Pavlu Kubišovi na tři zápasy a kladenským obráncům Jakubu Suchánkovi s Markem Baránkem na dva soutěžní duely. Pětitisícové pokuty pak za nesportovní chování obdrželi forvard Českých Budějovic Milan Gulaš a zadák Rytířů Jake Dotchin.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jakub Suchánek (vlevo) z Kladna a Jan Stránský z Mladé Boleslavi ve vzájemné potyčce.

Článek

Kubiš v nedělním utkání v Plzni fauloval Lukáše Kaňáka, za což mu byl uložen větší trest na 5 minut a osobní trest do konce utkání za zásah do hlavy nebo krku.

„Zákrok byl veden na protihráče, který krátce předtím odehrál kotouč a nacházel se ve zranitelném postavení s minimální možností obrany. Kubiš se rozhodl situace využít a protihráče atakoval, přičemž ho zjevně zasáhl do oblasti hlavy. Kaňák utkání dokončil, při střetu však utrpěl tržnou ránu," shledal Ujčík po prostudování videozáznamu.

Kromě nepodmíněného zastavení činnosti na tři duely přijde Kubiš i o deset procent měsíčního platu. „Bylo přihlédnuto k tomu, že byl v uplynulých dvou letech dvakrát disciplinárně trestán, naposledy za stejný přestupek v Pardubicích 5. října," doplnil Ujčík s tím, že doba trestu bude Kubišovi počítána od uplynutí automatického zastavení činnosti na jedno soutěžní utkání.

Kubiš tak přijde o zápasy se Spartou, v Litvínově, s Brnem a v Českých Budějovicích. Vrátit se bude moci až 29. října na ledě Vítkovic.

Ujčík se zároveň zabýval fauly kladenských obránců Jakuba Suchánka a Marka Baránka v nedělním zápase v Mladé Boleslavi. U Suchánka podal podnět Bruslařský klub. Zadáci Rytířů shodně obdrželi dvouzápasový flastr.

„Suchánkův zákrok byl veden na Tomáše Fořta, který se předtím neúspěšně pokusil o zakončení a měl minimální možnost se zásahu bránit. Suchánek nejdříve sekl holí do prostoru jeho hokejky a následně ho holí drženou v obou rukách cíleně a s razancí zasáhl do levé části obličeje," zhodnotil šéf disciplinárky zákrok, za který Suchánka rozhodčí v zápase netrestali.

„K zákroku Baránka na Davida Šťastného došlo bezprostředně po přerušení hry. Baránek nejdříve zabránil holí soupeři, aby souběžně s přerušením vystřelil a následně ho – již po odpískání – zasáhl cíleně zdviženým ramenem do obličeje," glosoval Ujčík faul Baránka, který rozhodčí ocenili menším trestem za zásah do hlavy nebo krku.

Gulaš s Dotchinem musejí zaplatit pětitisícové pokuty za nesportovní chování. Gulaš se ho dopustil 1. října v zápase se Spartou, Dotchin o týden později proti Plzni. Oba v zápasech dostali dvouminutový trest, stejně jako brněnský Daniel Rákos 1. října v Litvínově. Tomu ale disciplinárka nyní udělila jen napomenutí, když se při protestech proti posouzení herní situace dostal po pozdním zabrzdění do kontaktu s rozhodčím.

„Dotchin teatrálními gesty a nepřípustnými slovními výpady protestoval proti uloženému trestu, přičemž ve svém jednání neustal ani potom, co se mu čárový rozhodčí snažil v přístupu k hlavnímu rozhodčímu zabránit. Gulaš zase přes výzvy, aby po vysvětlení výroku opustil prostor blízký rozhodčímu, pokračoval v protestech proti jeho rozhodnutí," uzavřel Ujčík.

Reklama

Související témata: