Hlavní obsah

Rekonstrukce zimáku finišuje, Kladno začne extraligu doma. Ale bez Jágra

Hokejisté Kladna se v nové extraligové sezoně vrátí z chomutovského azylu na vlastní led, k slavnostnímu otevření zrekonstruovaného ČEZ stadionu má dojít při zápase úvodního extraligového kola 16. září proti Pardubicím. Stále ještě hrající majitel klubu na ledě nebude.

Foto: kladenskyzimak.cz

Stadion Kladna prošel rekonstrukcí

Článek

„Rádi bychom tam odehráli už 7. září poslední domácí přípravu s Libercem, ale zatím není jisté, zda to umožní termín kolaudace a jestli utkání bude i s účastí diváků," naznačil mluvčí klubu Lukáš Jůdl a potvrdil, že ostatní domácí přípravné zápasy během léta odehrají kladenští Rytíři v Příbrami, Berouně, Rakovníku i Mělníku.

Více než rok trvající přestavba ČEZ Stadionu vyšla investora, kterým je město Kladno jako vlastník zimního stadion, na zhruba 470 milionů korun. „Dostali jsme se cenově trochu jinam, než bychom předpokládali. Jde o nejvyšší investici města, ale je třeba zdůraznit, že rekonstrukce už vážně nesnesla odkladu. Stadion je významnou součástí města a jeho tradice, stojíme o důstojné prostředí," řekl primátor Milan Volf.

Prostřednictvím státní dotace schválené Národní sportovní agenturou ale získá město 138 milionů zpět. „V České republice nenalezneme mnoho stadionů, které potřebovaly rekonstrukci více než kladenský zimák. Zejména střecha byla v hrozném stavu, a proto jsem rád, že se město do opravy pustilo a Národní sportovní agentura mohla tuto rekonstrukci podpořit," uvedl šéf NSA Filip Neusser.

Volf ocenil právě přístup Národní sportovní agentury a přiznal, že poskytnutí dotace, která významně ulehčí městskému rozpočtu. „Těší, že při absenci zájmu krajského úřadu všechno neleží jen na bedrech obce nebo samotného klubu," řekl primátor.

„Rozhodli jsme rekonstrukci provést pořádně a nejít cestou jen zalátání nejnutnějších problémů, což by z dlouhodobého hlediska nedávalo smysl. Vždyť zimák tu bude sloužit nejen hokejistům na další desítky let," doplnil Volf a připomněl, že původní projekt zahrnující pouze předělání střechy byl doplněn o další důležité prvky, včetně vybudování úplně nové vzduchotechniky.

Foto: https://kladenskyzimak.cz

Zimní stadion Kladna prošel rekonstrukcí

Jeden z nejstarších hokejových stadionů v Česku, na němž byl provoz zahájen už v roce 1949 a o deset let později došlo k zastřešení, konečně dostal novou a vyšší střechu, která umožnila vybudovat tzv. třetí patro na jižní i severní tribuně. Rytíři se dočkali výrazné modernizace kabiny, rekonstrukce se dotkla i dalších vnitřních prostor. Její součástí je také kompletní zateplení a opláštění stadionu s novou fasádou či výměna oken administrativní budovy.

Aktuálně kolem stadionu vznikají nová dlažba i betonový povrch. „Trochu jsem se při poslední návštěvě opotil, ale musíme to všechno stihnout do 16. září," připustil Volf. „Já jsem na stadionu denně a mám radost, jakou proměnou prošel. Se starým zimákem už teď nejde vůbec srovnat. Má teď svoje zvláštní kouzlo, v němž se kloubí celá historie s tím moderním komfortem," reagoval Jágr, jehož ale fanoušci 16. září na ledě neuvidí.

„Tři měsíce jsem nic nedělal, vůbec jsem netrénoval a nevím, jestli bych se dokázal tak rychle vrátit do extraligového tempa. Nechci ale k dnešnímu dnu oznamovat, že skončím kariéru, protože to je věc, o které nejsem úplně přesvědčen," vysvětlil Jágr.

„Aktuálně je moje osoba důležitější v manažerských roli než na ledě, rozhodně do začátku sezony se nestihnu hokejově připravit. I když je tam pro měn ještě pár výzev, ať už zahrát si na novém zimáku, dát nějaký gól po padesátce nebo zahrát si extraligový zápas pod otevřeným nebem, což se mi kvůli dvěma odkladům v předchozích sezonách nepovedlo," doplnil Jágr. Při takzvaném Opening Kaufland Day, který je naplánován právě na 16. září, budou pro diváky nachystány i fanzóny a představen bude také nový maskot klubu.

Reklama