Hlavní obsah

Řepík je rád, že se Spartě dařilo. Snad si pohodu se Sobem přeneseme i do nároďáku, doufá kapitán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Sparty ve 47. kole přejeli v Olomouci domácí Kohouty, kteří prohráli páté z posledních šesti utkání. Po vítězství 6:1 se z desáté příčky posunuli na osmou, Hanáci zůstali jedenáctí. Ke třem bodům Pražanů dvěma góly přispěl kapitán Michal Řepík.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Michal Řepík ze Sparty, autor dvou gólů.

Článek

Výsledek vypadá jednoznačně. Měli jste to opravdu tak jednoduché?

Určitě ne. Domácí hráli dobře, co jsme od nich čekali. Napadaly nám tam však rychlé, snadné góly a pak se to už překlonilo na naši stranu.

Pomohli jste si přesilovkami, skórovali jste i v oslabení...

Jo, bylo to klíčové. Gól, co jsme dostali, ale také padl v přesilovce. Kolem brány nám to lítalo, Krejča (David Krejčí) to umí perfektně zrežírovat, naznačovat, a my mu to sežrali. Jinak jsme ale odehráli slušný venkovní zápas a v dalších na něj potřebujeme navázat.

Platí, že s Vladimírem Sobotkou odehrajete před odletem na olympiádu ještě úterní duel?

Ano. Po utkání s Pardubicemi bychom se měli k reprezentaci připojit.

Vstřelil jste dva góly, takže forma je asi solidní. Souhlasíte?

V pátek jsme nehráli, takže jsem si odpočinul a dnes jsem se cítil výborně. Hlavně jsem ale rád, že jsme vyhráli jako tým a zadařilo se i naší první lajně, dali jsme tři góly. Ještě máme jeden zápas a doufám, že pak si pohodu se Sobem (Vladimír Sobotka) přeneseme i do nároďáku.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Gólová radost hráčů Sparty.

Už máte sbaleno a těšíte se?

Ještě ne. Mám jen nafasované věci. A také vše mohou zkomplikovat testy na covid. Doufám, že všemi projdeme a budeme moci odletět.

Vynikající formu má i uzdravený Filip Chlapík. Také dal dva góly, přidal i jednu asistenci a vyhoupl se do čela kanadského bodování soutěže. Není vám líto, že v Pekingu nebude?

Je to škoda. Má fazónu. Hraje fakt výborně. Těžko se mi na to však odpovídá, je to spíše dotaz na trenéry. Nějak to vybrali a já těžko k tomu mohu něco říkat.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Tomáš Šmerha ze Sparty před brankářem Olomouce Branislavem Konrádem.

Tři body z Olomouce vás v tabulce posunuly nahoru. Přinesly uklidnění?

Nic takového. Samozřejmě jsme rádi, že jsme vyhráli podruhé za sebou, ale teď nás čeká těžký duel s Pardubicemi, a protože chceme dál stoupat výš, potřebujeme i ten zvládnout. Máme před sebou velkou šichtu, zbývá nám asi patnáct zápasů a teoretická šance na první čtyřku ještě pořád je. Musíme však urvat nějakou delší vítěznou šňůru a uvidíme, co nám to po šestapadesátém kole přinese.

Spartě však teď kvůli olympiádě budou dva klíčový hráči, vy a Sobotka, chybět?

Nějaká komplikace to asi bude. Na druhé straně, máme dost široký kádr, abychom si s tím poradili. Někteří kluci nehrají tolik, jak by si představovali. Nyní budou mít na ledě více prostoru a já věřím, že nás nahradí.

Reklama

Související témata: