Hlavní obsah

Olomouc - Sparta 1:6Sparťané poprvé v sezoně porazili Hanáky, výhru si osladili kanonádou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Thorell 0 : 1
22. Chlapík 0 : 2
25. Káňa 1 : 2
26. Řepík 1 : 3
31. Chlapík 1 : 4
44. Sobotka 1 : 5
52. Řepík 1 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty vyhráli v zápase 47. kole extraligy v Olomouci jednoznačně 6:1 a poprvé v sezoně tak Hanáky přehráli. Dvěma góly se pod výhru Pražanů podepsali Filip Chlapík a Michal Řepík, uzdravený Chlapík se posunul do čela kanadského bodování soutěže.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Tomáš Šmerha ze Sparty před brankářem Olomouce Branislavem Konrádem.

Článek

První velkou šanci utkání měli domácí hokejisté, jenže Burian i přes dostatek času branku Machovského z bezprostřední blízkosti přestřelil. Sparťané brzy odpověděli a Matuškinovu střelu zastavila až tyč Konrádovy branky.

Na další zajímavou příležitost se v opatrné a vyrovnané první třetině čekalo až do jejího závěru, kdy v přečíslení dvou proti jednomu střílel Olesz a dorážel Ondrušek, Machovský však předvedl dva dobré zákroky a proti oběma zasáhl. Stejně dobře si vedl také domácí Konrád při přesilové hře Sparty a teči Formana. Hosté přesto dokázali přesilovou hru využít, jedenáct sekund před koncem první třetiny otevřel skóre Erik Thorell.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Gólová radost hráčů Sparty.

Na začátku druhé třetiny se hosté i s trochou štěstí dostali do dvou brankového vedení, když se Chlapíkova střela odrazila od Ondruškovy brusle přímo mezi Konrádovy betony. Vzápětí to navíc mohlo být už o tři branky, střela Pavelky v přesilové hře ale orazítkovala jen horní tyč domácí branky.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Utkání 47. kola hokejové extraligy Olomouc - Sparta.

Domácí poté mohli skórovat v oslabení, jenže puk po Káňově nahození a teči Krejčího zamířil jen do masky brankáře Machovského. Stejným hráčům vyšla spolupráce o chvíli později, kdy po přihrávce Krejčího zamířil Káňa přesně pod horní tyč.

Olomoucká radost však netrvala dlouho, další přesilovou hru hostů totiž využil prudkou střelou z pravé strany kapitán Řepík. Čtvrtou branku pak hosté dokázali přidat ve vlastním oslabení, při kterém ujel do samostatného úniku Chlapík a překonal Konráda střelou pod horní tyč. Uspět v oslabení poté mohli také domácí, ale Knotek svůj samostatný únik na rozdíl od Chlapíka neproměnil.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Sparty Matěj Machovský.

Hosté navíc na začátku třetí třetiny navýšili svoje vedení, když špatné olomoucké střídání využil přesnou střelou z mezikruží Sobotka. Sparťané si poté svůj náskok zkušeně hlídali a dokázali ho díky přesné trefě Řepíka ještě navýšit. Olomouci se příliš nedařilo dostávat do šancí a Machovského už žádný další hráč domácích nepřekonal. Nejblíže k tomu měl povedenou tečí Krejčí, ale hostující brankář včas zasáhl betonem. V poslední minutě zápasu pak v samostatném úniku neuspěl Forman, proti jehož pokusu zasáhl Konrád lapačkou.

47. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Sparta Praha 1:6 (0:1, 1:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 25. J. Káňa (Krejčí, J. Knotek) - 20. E. Thorell (Chlapík, Matuškin), 22. Chlapík (E. Thorell), 26. Řepík (Sobotka, T. Pavelka), 31. Chlapík (Horák), 44. Sobotka (Šmerha), 52. Řepík (Sobotka, Šmerha). Rozhodčí: Pražák, Obadal - Kajínek, Axman. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Olomouc: Konrád - Rašner, Ondrušek, Dujsík, Švrček, Mareš, Řezníček, Škůrek - Bambula, Krejčí, J. Káňa - Navrátil, Handl, Olesz - Kunc, J. Knotek, Kusko - Nahodil, Burian. Trenéři: Moták a Tomajko.
Sparta: Machovský - Pogorišnyj, Matuškin, T. Pavelka, Polášek, Moravčík, Němeček, M. Jandus, - Řepík, Sobotka, Šmerha - Chlapík, Horák, E. Thorell - Forman, D. Kaše, Prymula - Strnad, Vitouch, Dvořáček. Trenér: Jandač.

Reklama

Související témata: