Hlavní obsah

Řepík se uzdravil a góly řídil výhru Sparty. Jen nechápe opakující se špatné začátky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli zranění nebyl pár dní na ledě, však promeškal i úterní šlágr v Pardubicích. I proto se zkraje duelu s Kladnem necítil ideálně. Jenže pak dal sparťanský kapitán Michal Řepík dva góly a výrazně přispěl k tříbodovému zisku svého týmu (3:2). „Chtěli bychom udělat delší vítěznou sérii, abychom se cítili dobře,“ přeje si kapitán Sparty Řepík.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Rytíři Kladno vs. HC Sparta Praha 2:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

První krok k té sérii jste i díky vašim dvěma gólům udělali.

Ten první gól byl šťastný, že to jejich hráč tečoval. Při druhém jsme dobře sehráli přesilovku, dostal jsem puk na prostředek a sedla mi střela. Jsem rád, protože poslední dobou mi góly tolik nepadaly. Tak doufám, že mi to pomůže v dalších výkonech. Sedí mi spolupráce s Filipem Chlapíkem. Hráli jsme spolu celou přípravu, sice tam pořád jsou nějaké mezírky, které můžeme zlepšovat, ale bavíme se o nich. Doufám, že budeme ještě lepší a lepší.

Opět jste brzy inkasovali a prohrávali. Čím to?

Nechceme, aby soupeř chodil do vedení, ale stává se nám to často. Nemůžeme přijít na to proč. Musíme se na to zaměřit, protože se nám to děje zápas co zápas.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kladno–Sparta 1:2 (18. Řepík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Ale na Kladně jste to otočili. Co rozhodlo?

Kladno nám to ovšem znepříjemnilo. Šli jsme do třetí třetiny za stavu 3:1, ale šťastný gól, kdy to tečoval střední hráč, je vrátil do hry. Měli jsme spoustu vyloučených i na konci, čehož se musíme vyvarovat. Bereme tři body, nebylo to tady jednoduché. Panovala tu výborná atmosféra. Kladno se zvedá a my věděli, že hraje lépe než na začátku sezony. Teď máme v neděli Plzeň a budeme se snažit před reprezentační pauzou vyhrát.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Kladno–Sparta 1:3 (33. Řepík)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Jaké je Kladno bez Plekance?

Přišli o hodně kvalitního hráče, který jim bude chybět. Asi pro ně nebude jednoduché ho nahradit. Byl výborný na buly, v oslabení a i v přesilovce to skvěle rozhazoval. Komplexní hráč, velký lídr a myslím, že se jim pravděpodobně v této sezoně nepodaří takového hráče nahradit. Byl hodně nepříjemný, na vhazování to znepříjemňoval každému bulaři. To byla jeho silná stránka.

Překvapilo vás, že končí?

Vůbec jsem to netušil. Ale asi tam bylo zranění zad, musela by tam být operace, k tomu dlouhodobá rehabilitace a v jeho letech chápu, že už to nechtěl podstupovat. Teď dostal jinou pozici v nároďáku. Dělá si trenérské áčko, hokeji na Kladně nebo českému nároďáku pomůže jinak.

Reklama