Hlavní obsah

Senzační jméno v realizačním týmu reprezentace. Plekanec je asistentem trenéra Rulíka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Žhavá novinka, která téměř zastínila podobu nominace na Karjalu. Novým asistentem kouče Radima Rulíka u národního týmu je Tomáš Plekanec, který teprve před pár dny ukončil hráčskou kariéru. S reprezentací bývalý útočník absolvuje už příští týden první díl evropské hokejové tour.

Tomáš Plekanec po konci kariéry v nové roli. Stal se asistentem trenéra hokejové reprezentaceVideo: Sport.cz

 
Článek

„Může to znít zvláštně, že hráče, který ještě před týdnem patřil do extraligového kádru Kladna, najednou vytahujeme do trenérského štábu národního týmu, ale akce Plekanec měla delší vývoj, o němž veřejnost nevěděla. Chtěli jsme ho už od léta původně využít jako konzultanta a byli jsme připraveni na určitou formu spolupráce třeba v rámci reprezentačních kempů na českém ledě,“ mínil Rulík, jenž přiznal, že věděl o zdravotních problémech Plekance, ale počítal s jeho uzdravením a návratem do extraligy.

„Jenže sobotní zpráva, která pro mě přišla jako rána z čistého nebe, změnila moje plány. Situace se najednou vyvinula jinak v tom směru, že končí kariéru. Takže přichází naše daleko intenzivnější spolupráce a budeme ji realizovat hned od pondělního srazu na Karjalu. Rozhodně chceme všechny Plekancovy dovednosti, jeho postřehy i podněty využít ku prospěchu české reprezentace,“ doplnil trenér národního týmu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Videonominace českého národního týmu na turnaj KarjalaVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Celou věc pomohl realizovat šéf Českého hokeje Alois Hadamczik. „Po domluvě s Radimem jsem zavolal Plekancovi, s nímž mám opravdu velmi dobré vztahy, vždyť pode mnou začínal v reprezentaci. A já jsem rád, že navzájem došlo k rychlé dohodě. Cítím to tak, že nám rostou zkušené osobnosti do trenérského postu, a je dobře, že nacházíme prostor, jak je využít,“ prozradil.

Hadamczik získal k takovému kroku absolutní souhlas od ostatních členů výkonného výboru. „A jsem rád, že pro Tomáše našel realizační tým důstojnou roli. Nechtěli jsme, aby se tam jezdil jen dívat, a bude jeho platným členem,“ doplnil prezident svazu.

„Klíčové slovo u nás bude mít Tomáš Plekanec na vhazování, to je pro nás opravdu důležitá činnost a on ji ovládal na špičkové úrovni. Určitě najdeme i prostor, jak ho zapojit do plánování přesilovek a především oslabení, i tam má bohaté hráčské zkušenosti, které chceme od něj přenést,“ vysvětlil Rulík.

Reklama