Hlavní obsah

Rvačky jim radost nezkazily

MLADÁ BOLESLAV

Průběžně oznamovaný výsledek z Českých Budějovic vyvolával v hledišti salvy radosti. Předkolo play off je sice pro Mladou Boleslav hodně daleko, ale nervovat se z vidiny baráže by se teď měli spíš na jihu Čech.

Článek

„Věděli jsme o každém slávistickém gólu, který v Budějovicích padl,“ prozradil Jan Benda, když jeho tým poskočil na předposlední pozici tabulky. „Soustředili jsme se ale jen na sebe,“ řekl autor dvou branek. Až do neděle měl Benda na kontě v této sezóně jen tři góly. Svůj ofenzivní příspěvek při boleslavském vzestupu nebývale rozmnožil.

„Konečně,“ radoval se. „Ale na Vítkovice umíme zahrát. Věříme si na ně.“ V domácí kabině to byl po včerejšku samý úsměv. Culili se hráči, trenéři i manažer Suk. V lednu Boleslavští ještě nepoznali porážku a prosincová deprese je pryč. „Zdá se mi, že je teď v mužstvu větší soudržnost. Řekli jsme si, že už prostě nemáme co ztratit, a přišla tahle série čtyř výher,“ tvrdil asistent Jiří Šejba.

Veselo bylo v domácí šatně i přesto, že v závěru létaly vzduchem pěsti. „Koncovky bývají vždy vypjaté, oni asi tu porážku neunesli,“ mávl rukou nad svou dlouhou potyčkou s Ujčíkem boleslavský David Mocek, který před pěti lety hrával za Vítkovice. „Proč tak divoký závěr? To se musíte zeptat v jiné kabině,“ namítl Benda.

Reklama

Související témata: