Hlavní obsah

Olomouc - Kladno 6:2Rytíři bez šance, na Hané vládli domácí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Plášek 1 : 0
14. Bambula 2 : 0
24. Kusko 3 : 0
27. Ondrušek 4 : 0
34. Rutar 5 : 0
42. Plášek 6 : 0
44. Kubík 6 : 1
59. Slováček 6 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Olomouce deklasovali v 35. kole extraligy poslední Kladno 6:2 a uspěli po třech porážkách. Gól a tři asistence si připsal kapitán Jiří Ondrušek, dvě branky vstřelil Karel Plášek. Hosté se prosadili až za stavu 0:6. Olomouc se vrátila na čtvrté místo tabulky.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Závar před kladenskou brankou gólem neskončil

Článek

Hanáci se dostali do vedení už ve třetí minutě, kdy se v prostoru mezikruží dostal puk k Pláškovi, který využil zakrytého Brízgalova výhledu a zamířil přesně k tyči. Zhruba v polovině první třetině pak neuspěli ve velkých šancích domácí Kusko a hostující Indrák. Aktivnější domácí hráči zvýšili své vedení ještě během první třetiny, tvrdou střelou od modré čáry se prosadil Bambula.

Olomouc vstoupila lépe také do druhé třetiny a po Ondruškově nahození od modré čáry zvýšil na 3:0 dorážející Kusko. Čtvrtou branku poté přidal v přesilové hře po střele od modré čáry sám olomoucký kapitán a po jeho zásahu nahradil Brízgalu v brance Kladna Bow.

Jedničce Rytířů vydržela neprůstřelnost necelých osm minut, poté Bowa, znovu po Ondruškově nahození, překonal z dorážky Rutar. Kanadský gólman ale hosty několikrát podržel, když si poradil s šancemi Pláška a Orsavy.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Radost Olomouce z prvního gólu do kladenské sítě

Jako přes kopírák proběhl také vstup do třetí části Už po 62 sekundách hry totiž pokořil Bowa dorážející Plášek a svou druhou brankou v zápase poslal Olomouc do vedení 6:0.

V 44. minutě se první branky dočkalo také Kladno, po individuální akci se trefil do horního rohu Konrádovy branky Kubík a zaznamenal tak bod už v sedmém zápase v řadě.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Jaromír Jágr hledá cestu k olomoucké brance

V polovině třetí třetiny mohl navíc Kubík skórovat podruhé, jenže Konrád tentokrát vykopl svůj beton včas. Na konci olomoucké přesilové hry mohl přidat sedmou branku Bambula, ale jeho povedenou střelu zastavila horní tyč.

Kladno na konci třetí třetiny přece jen snížilo, když Slováčkovo nahození ze středního pásma překvapivě skončilo v olomoucké brance.

5. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - Rytíři Kladno 6:2 (2:0, 3:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 3. Plášek (Kunc, P. Musil), 14. Bambula (Orsava, Ondrušek), 24. Kusko (Ondrušek, Navrátil), 27. Ondrušek (Navrátil), 34. A. Rutar (Kunc, Ondrušek), 42. Plášek (Kunc, P. Musil) - 44. Kubík (Cibulskis), 59. Slováček (Plekanec). Rozhodčí: Hejduk, Vrba - Lederer, Rožánek. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Diváci: 5500 (vyprodáno).
Olomouc: Konrád - T. Černý, Ondrušek, Dujsík, Mareš, Švrček, Řezníček, A. Rutar - Bambula, J. Knotek, Orsava - P. Musil, Kunc, Plášek - Navrátil, Kusko, Klimek - Matašovský, Anděl, M. Tomeček. Trenér: Tomajko.
Kladno: Brízgala (27. Bow) - Dotchin, Kehar, Sotnieks, Slováček, Babka, Cibulskis - Jágr, Plekanec, Kubík - Brodecki, Filip, Michnáč - Indrák, Pytlík, M. Procházka - Melka, Zikmund, Beran. Trenér: Vejvoda.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec