Hlavní obsah

Rytíři na Hané neměli šanci. Kladno je asi můj oblíbený soupeř, smál se střelec dvou gólů Plášek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Olomouce po třech porážkách ve 35. kole extraligy zabrali a odneslo to poslední Kladno. Kohouti, ač hráli kvůli velké marodce jen na tři pětky, neškodné Rytíře deklasovali 6:2 a vrátili se na čtvrtou příčku. Kladno zůstalo poslední.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Karel Plašek se raduje z branky

Článek

Hanáci duel od začátku kontrolovali a hostům umožnili snížit až za stavu 6:0. „Za tři body jsme moc rádi. Po posledních nezdarech jsme byli mírně nervózní. Naštěstí jsme už v první třetině byli produktivní, dali dva góly, a to nás uklidnilo. Hráli jsme, co jsme chtěli, nedělali chyby, a to je asi největší plus," liboval si olomoucký trenér Jan Tomajko.

V táboře Kladna vládlo po utkání velké zklamání. „Čtyři zápasy jsme odehráli výborně, byť ten poslední s Plzní jsme výsledkově nezvládli, ale dnes to bylo na prd. Mysleli jsme si, že to půjde samo a byla z toho bramboračka," kroutil hlavou střelec prvního gólu Rytířů útočník Adam Kubík.

Kritikou nešetřil ani kouč Otakar Vejvoda. „Zaostávali jsme ve všem. V bruslení, kvalitě hry i bojovnosti. Byli jsme nedůrazní. Prohráli jsme si to především u modré čáry a před bránou," konstatoval.

Jedním gólem a třemi asistencemi přispěl k zisku tří bodů kapitán Kohoutů Jiří Ondrušek. Čtyři body zaznamenal v extralize vůbec poprvé. Statistiky přepisoval i útočník Karel Plášek. Prosadil se dvakrát a rovněž v nejvyšší soutěži premiérově. Naposledy dal dva góly také Rytířům, to ještě v první lize v dresu Přerova.

„Je to tak. Kladno je asi můj oblíbený soupeř," smál se. Radost měl však z produktivity celého týmu. „Tlačili jsme se před bránu, odkud góly padají a přineslo nám to cenné tři body. To je hlavní. Samozřejmě jsem ale rád, že jsem k nim také přispěl. Dlouho mi to tam nepadalo a teď to ze mě spadlo. Ani nevím, jak se mi to podařilo Jo, dva odražené puky a dorážky. Prostě jsem to do brány procpal," podotkl.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Jaromír Jágr hledá cestu k olomoucké brance

Vyzvedl ale i výbornou obranu. „Od začátku jsme hráli na tři lajny, tak jsme se snažili být zodpovědní, v defenzívě nepropadat. Nějaké šance si sice Kladno v úvodu vytvořilo, ale pochytal je skvělý Konrád. Pak jsme se prosadili my, začali si věřit a dohráli to," prohlásil.

Kromě výhry ho potěšila i reprezentační dvacítka, která na světovém šampionátu v Kanadě vybojovala po dlouhých letech medaili, a to stříbrnou. Sám si totiž na mistrovství světa v této kategorii zahrál před třemi a čtyři lety, ale k úspěchu měly tehdejší týmy daleko.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Závar před kladenskou brankou gólem neskončil

„Finále jsem neviděl, šel jsem spát, abych byl na dnešek připravený, ale klukům gratuluji. Je to senzační výsledek. Klobouk dolů, co dokázali. Odehráli neskutečný turnaj. A těší mě, že se na tom podíleli i Suchánek, Svozil a Ryšavý, kteří hrávali jako já za Přerov," dodal útočník Kohoutů.

Dvacetileté reprezentanty ocenili i oba trenéři. „Hráli tak, jak se od mladých očekává. Byli moc šikovní a sebevědomí. Fakt super," chválil Vejvoda. „Nebyla to náhoda. Soupeře přehrávali. Ke zlatu jim chyběl kousíček. Stříbro si zasloužili," přidal svůj pohled Tomajko.

Reklama

Související témata: