Hlavní obsah

S dvěma frajerama na zádech se těžko pohnete, rozčiloval se Vašíček

Jirka G. NovákSport.cz

Byl to klíčový okamžik zápasu. Karlovy Vary prohrávají dvě minuty před koncem třetího zápasu předkola play off doma se Slavií 2:3, když hráči vystupňují svůj tlak před brankou hostí. Po jedné střele končí puk ve výstroji slávistického obránce Jiřího Vašíčka, kterého srážejí k ledu dva hráči domácích. Rozhodčí nařizují trestné střílení za zalehnutí puku, které Lukáš Pech promění a vyrovnává skóre.

Foto: Jan Sokol, ČTK

Před brankou Slavie se strhla mela. Jiří Vašíček má s hráči Karlových Varů plné ruce práce

Článek

V oficiálním zápisu o utkání je po zápase napsáno: "V čase 57:41 nařízeno trestné střílení za padnutí hráče č. 16 na kotouč v brankovišti." V reálu jsou pochopitelně ihned po výroku sudích domácí spokojeni, zatímco slávisté běsní. Rozpálený kapitán Slavie Petr Kadlec dokonce dostává desetiminutový trest a pak citelně chybí svému týmu v prodloužení, které Slavia prohraje.

Tomica: Vašíčka drželi u ledu

To kapitán Karlových Varů Václav Skuhravý má jasno. "Hráč zalehnul puk v brankovišti, takže nebylo co řešit. Jel jsem za rozhodčím, ale ten mne odehnal s tím, že ví, co má dělat. Naštěstí rozhodl správně," vykládá po třetí třetině v rozhovoru pro Českou televizi. "Jirkovi (Vašíčkovi) to tam spadlo do vesty a dva hráči Karlových Varů ho pak drželi u ledu. Takhle jsem to viděl já," namítá Marek Tomica ze Slavie.

"Puk se mi odrazil do prsou. Věděl jsem, že ho mám někde ve výstroji, ale kde, to nevím doteď. Ale bylo mi jasný, že kdyby mi ten puk vypadnul, tak za mnou stál hráč, který ho dorazí do prázdné brány. Já ten puk nedržel v ruce a nechtěl jsem ho ani zalehávat. Chtěl jsem odjet, jenže mi dva borci naskákali na záda a když jsem padal, uslyšel jsem písknutí," tvrdí hlavní aktér celého momentu Jiří Vašíček.

Vašíček: Ať si každý udělá obrázek sám

Ten verdikt rozhodčích nechápe. "Puk jsem nezalehl, tak nevím. Ať mi pan Jeřábek ukáže, jak s dvěma frajerama na zádech bude puk držet, nebo jestli ho někam hodí. Nevím, co jsem měl s tím pukem dělat v ten moment," rozčiluje se Vašíček. "Ať si o tom udělá obrázek každý, kdo to viděl. Už to předchozí vyloučení Pavla Kolaříka bylo takový podivný," dodává řízný bek.

"Nevím přesně, jak se to posuzuje, ale když jsem vracel puk před bránu, tak obránce, ani nevím, kdo to byl, puk chytil a držel si jej rukama někde u břicha. My jsme kvůli tomu nemohli hrát," vysvětluje svoji verzi inkriminovaného momentu útočník Karlových Varů Petr Kumstát, autor vítězného gólu v prodloužení.

"Už jsem byl dlouho na ledě a vyjel jsem z rohu přes jejich obránce, kterého Lukáš Pech výborně odblokoval. Pak jsem se bekhendem trefil k pravé tyčce," popsal Kumstát svou trefu, která Karlovým Varům prodloužila sezónu.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice