Hlavní obsah

S ultimátem pro trenéra jsem nesouhlasil, prohlásil budějovický hrdina

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dal kontaktní gól z přesilovky, asistoval u vyrovnání hned o 41 sekund později, a nakonec jako jediný uspěl při rozstřelu. Útočník Lukáš Pech doslova zařídil výhru hokejistů Českých Budějovic 3:2 po nájezdech nad Plzní, která byla klíčová pro další osud trenéra Jaroslava Modrého.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Lukáš Pech z Českých Budějovic střelec rozhodující branky.

Článek

V minulé sezoně kouč ve své premiérové sezoně v extralize dovedl Motor k bronzu, teď měl od vedení klubu po devíti prohrách v řadě ultimátum, že v případě porážky v předehrávce 13. kola skončí. „Nikdy jsem ale nic podobného nezažil, ale vedení rozhoduje a my jsme placení za hokej. Každopádně jsem rád, že Jarda zůstává," líčil budějovický hrdina.

Hráči Motoru bojovali za kouče, chtěli odčinit vinu na nepříznivých výsledcích. „Za sebe říkám, že to celé byla dost nešťastná situace. S ultimátem pro trenéra jsem moc nesouhlasil. Víme, že jsme nehráli dobře, ale nebyla to jen věc trenéra, ale i nás hráčů. Nedávali jsme do toho tolik energie a srdce, to se proti Plzni změnilo," uvažoval Pech.

Motor zvládl pro trenéra existenční souboj otočit. „I když jsme prohrávali o dva góly, měli jsme v sobě víru, že to půjde zvrátit," tvrdil Pech, jenž šel v páté sérii na řadu jako poslední z úvodních deseti exekutorů nájezdů a věřil, že rozhodne. „Chtěl jsem jet. I kvůli trenérovi. Věřil jsem, že ho dám. Že to můžu zlomit," dodal devětatřicetiletý centr.

České Budějovice v neděli hostí doma Třinec, pak se představí v Brně a hostí Mladou Boleslav a potřebují sbírat další body, aby unikly ze suterénu tabulky. „Nikdo to za nás neodehraje. Z duelu s Plzni si odnášíme dva cenné body, můžeme pokračovat a jedině poctivými výkony budovat něco dál," tvrdil Pech.

Reklama

Související témata: