Hlavní obsah

Motor ve velkých problémech. Hrozivý rekord bude odvracet bez opor, trenér dostal ultimátum

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Stačil měsíc a hokejisté Českých Budějovic spadli z vrcholu (téměř) na dno. Po třech kolech vedli tabulku. Teď však devětkrát za sebou prohráli a jsou blízko k rekordní desetizápasové šňůře porážek, kterou prožili po návratu do extraligy před dvěma roky. Ukončovat nelichotivou sérii navíc budou bez klíčových hráčů Milana Gulaše a Dominika Hrachoviny, kteří nedohráli úterní duel na Kladně. Tam Motor prohrál 1:2 a kouč Jaroslav Modrý dostal od vedení ultimátum.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Kapitán Milan Gulaš bude Českým Budějovicím zřejmě nějakou dobu chybět.

Článek

Brankář Dominik Hrachovina zatím dostal důvěru ve všech dvanácti duelech, jen jednou střídal. A na ledu Kladna podruhé, to však ve 43. minutě za stavu 1:1 nuceně. Osmadvacetiletý gólman si přivodil zranění v dolní části těla a skončil o berlích. Zaskakovat za něj tak musí Jan Strmeň.

V blížících se domácích zápasech Jihočechů s Plzní a Třincem neuvidíme pravděpodobně ani 36letého Milana Gulaše. Druhý nejproduktivnější hráč soutěže a kapitán Českých Budějovic odkulhal do kabin po nárazu do mantinelu ve třetí třetině. Jak dlouho budou obě opory chybět, se zatím neví. Gulaš i Hrachovina absolvují potřebná vyšetření.

„V nějaké sestavě jsme to dohráli. Doufejme, že oba budou co nejdříve v pořádku, protože z dlouhodobého hlediska je nahradit bude velmi těžké," říkal pro klubový web 40letý útočník Tomáš Čachotský. Ten do Motoru přišel na střídavé starty z Jihlavy, na marodce jsou totiž aktuálně i forvardi Jakub Valský s Lukášem Vopelkou, a obránci Stuart Percy s Mikulášem Hovorkou.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina.

Jihočeši nakonec s Rytíři padli 1:2, když nepotrestali ani jedno z pěti kladenských vyloučení, a naopak v oslabení dvakrát inkasovali. Po deváté porážce v řadě se propadli právě za Kladno na předposlední místo, hůře je na tom jen Litvínov. „Je potřeba udělat jeden dva body a pomalu se začít odrážet, protože tým je dobrý a má na to se dostávat nahoru," věří Čachotský.

Jestli však kádr stále povede trenér Jaroslav Modrý, to rozhodne už příští zápas ve čtvrtek na vlastním ledě s Plzní. Jednapadesátiletý kouč vede tým druhou sezonu. Po nepovedeném měsíci ale dostal od vedení klubu ultimátum.

„Není to pro nás jednoduchá situace, trenér Modrý dovedl Motor v minulé sezoně k velkému úspěchu a jeho práce si vážíme, ale po devíti porážkách je nutné přistoupit ke konkrétním krokům. Rozhodli jsme, že hlavní trenér dostane ještě příležitost vést mužstvo, pokud Motor vítězně zvládne nejbližší utkání s Plzní. V opačném případě se naše cesty bohužel rozejdou," uvedl v tiskové zprávě generální manažer Stanislav Bednařík.

K rekordní šňůře v jedné sezoně novodobé historii z před dvou let se České Budějovice nebezpečně přibližují. Na vítězství ovšem čekaly déle v sezoně 2000/2001, kdy nevyhrály dokonce třináctkrát za sebou, v tehdejším systému však uhrály dvě remízy. Ještě hůře na tom byly v roce 2003, kdy se jim nevydařil závěr předešlé sezony ani začátek té následující. Zaznamenaly dokonce čtrnáct proher v řadě.

Teď ve čtvrtek a v neděli doma nutně potřebují zabrat. Nebo se budou odrážet od úplného dna.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice