Hlavní obsah

Šalé se dobře vyspal a připsal si premiérový hattrick v extralize

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před třemi týdny podlehli brněnští hokejisté ve speciálním utkání pod otevřeným nebem v Bratislavě Třinci vysoko 1:6, ale nyní obhájce titulu naopak hladce 5:1 ve své hale přestříleli. Na čtvrtém triumfu Komety v řadě se podílel svým premiérovým hattrickem v nejvyšší soutěži teprve sedmnáctiletý útočník Eduard Šalé, jenž je po Jakubu Šindelovi druhým nejmladším hráčem, kterému se podařilo v extraligovém duelu třikrát skórovat.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Eduard Šalé z Brna a Milan Doudera z Třince.

Článek

„Mám obrovskou radost. Všichni spoluhráči mně po zápase v kabině blahopřáli. Celému týmu se utkání hodně povedlo. A já jsem se na něj asi dobře vyspal,“ usmíval se šťastný Šalé, který po završení hattricku smekl před nahrávačem Zbořilem. „Byla to povedená akce celé lajny. Začala u Martina Zaťoviče a Adam Zbořil mi puk nádherně předložil,“ poděkoval parťákům.

Na rozdíl od předchozích extraligových utkání se mu dařilo šance proměňovat. „Konečně mi to napadalo. To, že jsem o třicet pět dní až druhý nejmladší autor hattricku skutečně neřeším,“ tvrdil brněnský talent. Šalé si cení přístupu nových trenérů Martince a Modrého. „Nechávají mně na ledě dost volnosti. Jsem za to rád,“ svěřil se vicemistr světa ze šampionátu do 20 let v Kanadě.

Zatímco ještě před nedávnem se mnozí z brněnských fandů strachovali, aby jejich tým neskončil v baráži, tak teď se Kometa veze na vítězné vlně. Výsledková a herní krize je zapomenuta. „Změnili jsme trochu systém a chvíli nám trvalo, než si to na ledě sedlo. V brance nás drží výbornými výkony Dominik Furch. Myslím, že jsme směrem k blížícímu se play off na dobré cestě. Soustředíme se především sami na sebe. Kéž by nám úspěšná série ještě chvíli vydržela,“ myslel Šalé, jehož pradědečkem je legendární Slavomír Bartoň, už na nedělní extraligový duel Brňanů v Hradci Králové. Po něm ho čeká sraz reprezentační osmnáctky

Bedard, Mičkov, Šalé a další hvězdy draftu, příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Kouč Komety Patrik Martinec Šalého pochválil. „Vstřelit v sedmnácti letech hattrick je velmi dobrý počin. Celé naše mužstvo odehrálo výborný zápas. Na rozdíl od nedávného duelu v Bratislavě jsme tentokrát byli mnohem disciplinovanější a dobře jsme se připravili na třinecké přesilovky,“ porovnal.

Třinecký asistent Vladimír Országh si postěžoval na nevydařenou úvodní třetinu. „Vůbec jsme ji nezvládli. Dovolili jsme domácím získat dvougólový náskok. Pak už naše hra měla mnohem lepší parametry. Vynutili jsme si tlak i šance, avšak Kometa nás trestala v přesilovkách. Vyhrát jsme si v Brně nezasloužili,“ měl jasno.

Reklama

  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice