Hlavní obsah

Nezbývá než se divákům omluvit za hrůzostrašné představení, zlobil se trenér Vítkovic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z utkání 45. kola mezi Vítkovicemi a Českými Budějovicemi uplynulo sotva 198 sekund a brankář domácích Lukáš Klimeš po třech gólech z šesti střel prchal na střídačku. A přestože Ostravané, už s Matějem Machovským v brance, dokázali utkání ve druhé třetině dvakrát dorovnat, po divokém výsledku 7:5 brali body hokejisté z jižních Čech. Hattrickem se na výhře hostů podílel Kanaďan Brant Harris.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Vítkovice Ridera vs. Banes Motor Č. Budějovice 5:7Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

45. kolo: Vítkovice - České Budějovice

Gólově nasycené utkání odstartoval už v 11. sekundě hry českobudějovický Jan Ordoš a zařadil se na druhé místo v nejrychleji vstřelených gólech klubové historie za Romana Horáka staršího. Ten dokázal vstřelil branku hned po úvodním buly utkání 13. března 1994 ještě o dvě sekundy rychleji.

V 50. vteřině procedil do branky puk poprvé v zápase Harris a jepičí pobyt Klimeše v utkání ukončil v čase 3.18 třetím gólem Motoru Filip Přikryl. „Dlouho jsme nezažili, že bychom šli tak rychle do vedení. O to horší byly ale ty další minuty. Měli jsme si to pohlídat. Ale už v první třetině, kdy byl vyloučený Michal Gulaši na pět minut, jsme dostali gól, po přestávce další a začali jsme panikařit,“ líčil Ordoš přestřelku na vítkovickém ledě.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice – České Budějovice 3:3 (29. Ro. Bukarts)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Ve 29. minutě domácí poprvé srovnali Robertsem Bukartsem, ve 35. minutě se jim to povedlo zásluhou Petra Fridricha podruhé a velkou šanci strhnout utkání na svou stranu dostali o devět minut později, kdy Jakub Kotala sestřelil Milana Gulaše, vyloučen ale nebyl. Naopak si na čtyři minuty šel k trestoměřičům oddychnout mstitel Jáchym Kondelík.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice – České Budějovice, hit Kotaly na GulašeVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Podruhé už domácí ale dlouhou početní výhodu nevyužili. „Tam se to asi zlomilo. My jsme ten gól nedali, zatímco oni přesilovku vzápětí i podruhé v utkání využili,“ přemítal obránce Vítkovic Matěj Prčík.

Vítkovicím utekl začátek velmi podobně, jako v minulém kole v Pardubicích, kde prohrávali v sedmé minutě 0:2. „Ten začátek byl z naší strany opět naprostá tragédie. Sami jsme se bodli nožem do zad. Už v Pardubicích to bylo podobné, teď se to opakovalo. Snažili se to hodit za hlavu a myslím, že se nám to ve druhé třetině i povedlo. Když dáme doma pět gólů, tak bychom měli bodovat,“ měl jasno útočník Marcel Barinka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice – České Budějovice 5:7 (60.Ri. Bukarts)Video: Tipsport Extraliga / BPA

A stejně jako na východě Čech a nedávno doma proti Třinci Vítkovice protočily v utkání oba brankáře. „Na ty bych to že dostáváme hodně gólů určitě neházel. Naopak bychom jim měli poděkovat za to, že to neskončilo větším přídělem,“ řekl Barinka.

„Podle představ jsme odehráli prakticky jen druhou třetinu. Mohli jsme zápas ve třetí části zlomit v náš prospěch v přesilovce, místo toho jsme si stupidními chybami nechali dát góly. Nezbývá než se divákům za tohle hrůzostrašné představení omluvit,“ byl nazlobený trenér Vítkovic Pavel Trnka.

Reklama