Hlavní obsah

Sedlákovi hattrick zhořkl. Podcenění, skousával těžce pardubický kolaps v poslední třetině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dlouho to vypadalo, že hokejisté Pardubic oplatí Kometě na jejím ledě v utkání 47. extraligového kola nedělní domácí porážku 3:4 v prodloužení i s úroky. Po dvou třetinách vedli vysoko 5:1, avšak Brňané se v bláznivé závěrečné části vrátili zpátky do zápasu a pěti trefami si vynutili nastavení. V něm se přece jen nakonec radovalo Dynamo, rozdílový gól na 7:6 vstřelil po 43 vteřinách Kaut.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Lukáš Sedlák z Pardubic i brněnský Daniel Gazda zaznamenali hattrick.Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Místo jednoznačně se rýsujících tří bodů, které by Pardubické vynesly zpátky do čela tabulky před Spartu, se východočeský tým musel nakonec spokojit pouze s dvěma. Útočníkovi Dynama Lukáši Sedlákovi tak poněkud zhořkl premiérový hattrick v nejvyšší soutěži.

„Jsem samozřejmě šťastný, že mně to napadalo. Byl bych ale pochopitelně ještě mnohem radši, kdybychom zvítězili v základní hrací době, jak tomu dlouho všechno nasvědčovalo,“ těžce skousával kolaps svého mužstva v poslední třetině.

Bezprostředně po utkání se pro něj snažil najít vysvětlení. „Z naší strany to bylo podcenění situace. Mysleli jsme si, že už to půjde samo. Takhle to ale bohužel nefunguje. Brno snížilo a šlo si za vyrovnáním. Bylo zaslouženě odměněno. My jsme závěrečnou třetinu absolutně nezvládli. Byl to najednou i psychický problém. Naštěstí jsme se prosadili aspoň v prodloužení. Každopádně se ale musíme ze zápasu poučit,“ věděl Sedlák okamžitě.

Spokojený byl aspoň s tím, že Dynamo dvakrát skórovalo v oslabení. „Nepamatuji si, že by se někdy v minulosti mému týmu něco takového podařilo,“ zapátral v paměti.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno- Pardubice 1:4 (36. Sedlák)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Naštvaný pardubický kouč Václav Varaďa měl ke svým hráčům po utkání v kabině dlouhý proslov. Vyčetl jim především lajdáckost. „První dvě třetiny jsme předváděli velmi dobrý hokej. Třetí nám ovšem vůbec nevyšla, Brno důsledně potrestalo naše chyby. Výhra v prodloužení nakonec těší, ale bod jsme bohužel ztratili,“ litoval.

Připomněl, že jeho mužstvo mělo v posledních týdnech mimořádně náročný program včetně utkání v Lize mistrů a na Spenglerově poháru v Davosu, kde Dynamo padlo až ve finále. „Teď se připravíme co nejlíp na páteční extraligové derby s Hradcem Králové,“ myslel Varaďa už na další náročný duel.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brno- Pardubice 1:5 (39. Sedlák)Video: Tipsport Extraliga / BPA

V Brně dal šanci místo zraněného Tomáše Hyky teprve šestnáctiletému útočníkovi Vítu Mackovi. „Zvládl to výborně, odehrál super zápas,“ pochválil Sedlák mladičkého parťáka.

Související témata: