Hlavní obsah

Šéfovi ústeckého hokeje Šafferovi kdosi vyhrožuje zastřelením

Jan ŠkvorSport.cz

Pořádný šok zažil v pátek krátce po poledni generální manažer hokejistů Ústí nad Labem David Šaffer. Právě trávil čas se svojí rodinou, když mu kolem druhé hodiny odpolední zazvonil telefon, ve kterém se ozval mužský hlas. "Anonym začal s bilancováním našeho působení v extralize. Závěrem mi naprosto klidným hlasem řekl, ať si zapamatuji jeho jméno. Jestliže prý nezačneme vyhrávat, zastřelí mě," řekl pro Sport.cz Šaffer, který má obavy zejména o svou rodinu.

Článek

Šaffer v pátek trávil před večerním zápasem 45. kola O2 extraligy s Kladnem čas se svoji rodinou, když mu krátce po druhé hodině odpolední zavolalo na mobilní telefon neznámé číslo. „Ozval se v něm mužský hlas. Pojďme bilancovat, pane Šaffere, řekl mi,“ vzpomíná ústecký šéf. První věc, kterou začal Šafferovi vyčítat bylo propuštění zkušeného Antoše s Klimtem. „Po půl minutě jsem zavěsil,“ přiznává pro Sport.cz Šaffer, že s anonymním člověkem se na toto téma odmítl bavit.

O několik minut později se ale stejné číslo ozvalo znovu. „Říkal, co je pan Votruba za trenéra, kde jsme ho sebrali. Pak mi na férovku řekl, že jsme totálně v pr...,“ říká Šaffer. Jestliže ho úvodní věty vyvedly z míry, ty následující mu doslova vyrazily dech. „Mám si prý zapamatovat jeho jméno. Říkal, že se jmenuje Štajner. Jestliže prý nezačneme vyhrávat, zastřelí mě,“ pokračuje.

Šaffer neváhal a ihned zamířil na okresní ředitelství policie, kde na anonyma podal trestní oznámení. Sám si ale dobře uvědomuje, že policii nečeká jednoduchá práce. „Číslo sice skryté nebylo, policie ho identifikovala, ale ten člověk mohl klidně volat z karty, kterou poté okamžitě zahodil.“ I přesto ale věří, že se policii neznámého muže podaří vypátrat. „Nezlobte se, ale nemůžu být konkrétnější. Policisté ale začali rychle pracovat a já doufám, že to bude jen otázka času.“

Na odchod z klubu Šaffer nepomýšlí

Pro Šaffera to není poprvé, kdy mu někdo vyhrožuje. Pravidelně mu na mobil chodí anonymní esemesky. S pátečním výhrůžným telefonátem se to ale rozhodně nedá srovnávat. „Ten člověk mluvil naprosto zřetelně, vyrovnaně. Bez žádných přeřeků,“ uvádí. Ihned si vzpomněl na případ ústeckého rádia, kam jedna žena půl roku volala a posílala maily. „Nebrali ji tam tehdy vážně. Jednoho dne do rádia přišla a třikrát nebo čtyřikrát tam přebila svůj zásobník a rádio vystřílela,“ děsí Šaffera.

Zároveň ale dodává, že spíše než o sebe se bojí o svou rodinu. V pátek večer dokonce zavítal na zápas Ústí s Kladnem. „Nebál jsem se. Stejně nijak neovlivníte, když někdo bude chtít vyskočit z davu a pobodat vás.“ Šaffer rovněž odmítá, že by raději na post generálního manažera hokejistů rezignoval a z klubu odešel. „Pro klub žiju, dávám do něj úplně vše. Sám od sebe rozhodně neodejdu. To by mne leda muselo odvolat představenstvo.“

Na mysl mu přišla i myšlenka, jestli se nejednalo jen o hloupý žert. „Přemýšlel jsem o tom. Jestli tomu ale tak bylo, dotyčnému to rozhodně neprojde snadno,“ říká Šaffer. „Tohle už nemá s hokejem vůbec nic společného. Je neskutečné, co se v tomto státě děje,“ uzavírá.

Reklama

Související témata: