Hlavní obsah

Kladno - Liberec 2:0Senzační Rytíř Godla. Vychytal výhru a nepustil Tygry na první místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Vampola 1 : 0
18. Hovorka 2 : 0
Záznam online reportáže

Kladno

Senzace! Šestnáct zápasů dlouhá liberecká série bez porážky skončila. A uťali ji hokejisté extraligového nováčka z Kladna, v jejichž dresu opět scházel legendární útočník Jaromír Jágr. Rytíři vyhráli 2:0 po trechách Vampoly a Hovorky. Hrdinou utkání byl gólman Godla, jenž slaví druhé čisté konto v sezoně.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Brankář Kladna Denis Godla chytá střelu Radana Lence z Liberce v utkání hokejové extraligy.

Článek
Fotogalerie

Do sestavy Bílých Tygrů se po zranění poprvé od 8. prosince vrátil ofenzivní lídr Michal Birner, v obraně si odbyl premiéru v extralize Vratislav Kunst. Za Kladno nastoupil podruhé v sezoně na střídavý start z prvoligové Slavie útočník Petr Vampola, mistr světa z roku 2010, který pomohl Rytířům loni k návratu do extraligy. Kladno se muselo opět obejít bez Jaromíra Jágra.

Bílí Tygři v úvodu měli převahu, ale Godla si poradil se šancemi Hudáčka či Birnera. Domácí měli možnost po faulech Hudáčka a Lence hrát dvě přesilové hry, ale ani jedna se jim nepovedla.

V 18. minutě jen krátce poté, co se sami ubránili v prvním oslabení, se domácí radovali. Nash vyslal do úniku Vampolu, který z pravého kruhu zamířil přesně k protější tyči. V zápětí po Strnadově akci vypíchl Hrachovina puk hokejkou jen před Hovorku, který v sedmém zápase po návratu do Kladna vstřelil první branku.

V druhém dějství Rytíři dlouho nepouštěli Liberec do šancí a sami mohli zvýšit při Bulířově trestu, ale Hrachovina Nashovu střelu kryl. Liberec si postupně začal vytvářet příležitosti, Godla však Rytíře držel. Nedovolil skórovat osamocenému Hudáčkovi, poradil si s Kotvanovou ránou v přesilové hře a před druhou pauzou vleže pravým betonem zastavil velkou možnost Krenželoka.

Liberec dohrával od 45. minuty bez útočníka Jelínka, který dostal za faul na Machače trest na pět minut a do konce utkání. Rytíři sice dlouho početní výhodu neproměnili, ale nadále se úspěšně bránili, při pobytu Melky a Hajného na trestné lavici i 27 sekund ve třech proti pěti. Na stavu už nic nezměnila ani závěrečná power play hostů.

33. kolo hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - Bílí Tygři Liberec 2:0 (2:0, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 18. Vampola (B. Nash), 18. Hovorka (J. Strnad). Rozhodčí: Jeřábek, Horák - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 4:3, navíc L. Hudáček 10 min., P. Jelínek (oba Liberec) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. Diváci: 3286.
Kladno: Godla - B. Nash, Austin, Kehar, A. Lakos, Barinka, Romančík - Redlich, Vampola, J. Strnad - Hovorka, P. Machač, Zikmund - Š. Bláha, Stach, Melka - Hajný, T. Kaut, O'Donnell. Trenéři: D. Čermák a Lidický.
Liberec: Hrachovina - Knot, Šmíd, Kunst, Derner, Hanousek, Kotvan - L. Hudáček, Bulíř, Birner - Lenc, Marosz, A. Musil - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, J. Vlach, Průžek. Trenér: Augusta.

Reklama

Související témata: