Hlavní obsah

Třinec - Olomouc 2:3Skvělý finiš Hanáků! Navrátil rozhodl dvěma góly v závěru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Dujsík 0 : 1
28. Buček 1 : 1
47. Voženílek 2 : 1
52. Navrátil 2 : 2
59. Navrátil 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Olomouce zvítězili v dohrávce 12. kola extraligy na ledě Třince 3:2 a v tabulce se posunuli na třetí místo před Oceláře. Domácí vedli góly Samuela Bučka a Daniela Voženílka ještě v 52. minutě 2:1. Skóre otočil dvěma trefami Jakub Navrátil, přičemž zápas rozhodl v čase 58:52. Dvě asistence si připsal Karel Plášek, jenž nastoupil za Hanáky poprvé po svém návratu ze zámoří. Trenéru Ocelářů Zdeňku Motákovi tak zhořkl první zápas proti svému bývalému klubu, kde působil předchozích pět sezon.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Alex Rašner z Olomouce, Tomáš Marcinko z Třince a brankář Olomouce Jakub Sedláček.

Článek

První gólovou šanci si vytvořila Olomouc, po přihrávce Bambuly zívala na Káňu odkrytá branka, ale z úhlu trefil jen tyč. Třinec kontroval únikem Hudáčka, jehož bekhendový blafák kryl Sedláček pravým betonem. Ve zbytku třetiny byli nebezpečnější domácí, ale zblízka neuspěl Růžička a ani střely Hudáčka i Čuksteho z mezikruží neskončily v brance.

Skóre otevřel ve 26. minutě Dujsík, který v přesilové hře zamířil přesně z levého kruhu k bližší tyči. Hosté se z vedení neradovali dlouho. Buček převzal mezi kruhy puk od Růžičky, zamíchal s ním a střelou k tyči vyrovnal.

Kacetl se poté zapotil po tečované střele Švrčka, ale puk ukryl u tyčky do lapačky a při úniku dva na jednoho mu pomohla horní tyčka po ráně Bambuly. Třinec zahrozil nebezpečným průnikem Jeřábka a z přebrankového prostoru se neprosadil ani Marcinko.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Zleva Jan Knotek z Olomouce a Marian Adámek z Třince.

Domácí poslal ve 47. minutě do vedení Voženílek, který sice z úniku nepřekonal Sedláčka, ale dostal se k dorážce a z otočky poslal puk z úhlu do prázdné branky. Také Olomouc brzy vyrovnala, z mezikruží se trefil Navrátil nad lapačku Kacetla.

Vrátit mohl domácím vedení v oslabení Hrehorčák, který se ocitl sám před Sedláčkem, ale hostující gólman mu šanci zneškodnil. Domácí poté opařil v závěru Navrátil, který se v přečíslení dva na jednoho dostal k dorážce a doklepl puk do prázdné branky.

Dohrávka 12. kola hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Olomouc 2:3 (0:0, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 28. Buček (M. Růžička), 47. D. Voženílek (M. Doudera, M. Růžička) - 26. Dujsík (Ondrušek, J. Káňa), 52. Navrátil (Plášek, Kunc), 59. Navrátil (Plášek). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Kis, Lučan. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Diváci: 3512.
Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, J. Jeřábek, Čukste, Adámek, Jaroměřský - M. Růžička, Marcinko, D. Voženílek - Daňo, L. Hudáček, Hrňa - Hrehorčák, M. Roman, Chmielewski - Kurovský, Dravecký, Buček. Trenér: Moták.
Olomouc: Sedláček - Mareš, Ondrušek, Škůrek, Rašner, Švrček, Dujsík, Řezníček - Bambula, J. Knotek, J. Káňa - Olesz, Nahodil, Kusko - Navrátil, Kunc, Plášek - Rutar, Anděl, Menšík. Trenér: Tomajko.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice