Hlavní obsah

Třinec - Č. Budějovice 3:0Skvělý Kacetl znovu vychytal Motor, Oceláři dál vládnou extralize

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Kundrátek 1 : 0
47. Nestrašil 2 : 0
59. Kovařčík 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince porazili ve 31. kole extraligy České Budějovice 3:0 a potvrdili svou pozici vedoucího týmu celé soutěže. Utkání rozhodl v 16. minutě přesnou střelou v přesilové hře Tomáše Kundrátek. Hosté si bez distancovaného kapitána Milana Gulaše připsali pátou porážku v řadě a potvrdili, že se jim v letošní sezoně proti Třinci nedaří. Ani ve třetím vzájemném zápase nedokázali Ocelářům vstřelit gól. Radost z toho měl brankář Ondřej Kacetl, kterému k čistému kontu stačilo pouhých 18 zákroků.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Ondřej Kacetl z Třince

Článek
Fotogalerie

Úvodní třetina se hrála pod taktovkou třineckých hokejistů, kteří svého soupeře pouštěli do zakončení jen příležitostně, sami navíc byli nebezpeční. Už ve druhé minutě dostal s přispěním teče od brusle jednoho z bránících hráčů kotouč za záda brankáře Hrachoviny útočník Hrňa.

Oceláři se ale ještě radovali zbytečně. Hostující lavička si všimla Hrňovy hry vysokou holí, která celé akci o několik vteřin dřív předcházela a rozhodčí po dlouhé poradě u videa nakonec trefu neuznali.

Úřadující mistři se tak z vedení radovali až na konci 16. minuty, kdy využili přesilovou hru. Kombinaci zakončil od modré čáry dělovku mezi betony brankáře obránce Kundrátek. V dalších příležitostech se krátce na to ocitli ještě Hrehorčák s Draveckým, ale to už si Hrachovina proti nim počínal úspěšně.

Po změně stran byli hráči Motoru přece jen o něco nebezpečnější, hrál se hokej ve vysokém tempu, ale na ledě kralovali dál hlavně brankáři. Výrazně víc starostí tak měl i Kacetl, který dostal v brankovišti Třince přednost před jedničkou Mazancem.

V šanci ale vychytal lapačkou unikajícího Vráblíka a zhruba v polovině zápasu měl i štěstí, když Ondráček po Pechovi střílenou přihrávku tečoval jen těsně vedle třinecké branky.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Daniel Voženílek z Českých Budějovic a Aron Chmielewski z Třince.

Motor v té chvíli měl k dispozici dvě přesilové hry za sebou, ale Oceláři je bezpečně ubránili a nakonec přečkali i závar v brankovišti po ráně Šenkeříka, kterou se snažili za Kacetla dorážet Novotný s Hanzlem.

Zbytek druhé třetiny už patřil Třinci, největší šanci si v přesilové hře po přihrávce Vrány vytvořil ránou z pravého kruhu Hrňa, ale Hrachovina se proti němu stačil přemístit. V závěru prostřední části Třinec dostal k dispozici i minutu dlouhou přesilovou hru pěti proti třem, ale jedinou střeleckou pozici v ní si vypracoval Růžička a zlomil při ní svou hůl.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Překonaný brankář Dominik Hrachovina z Českých Budějovic.

V závěrečné třetině už hosté tak nebezpeční nebyli, Oceláři zavřeli střední pásmo a nepouštěli svého soupeře k nebezpečným příležitostem. Jedinou vážnější střelu si tak po úniku na levém křídle vypracoval jen obránce Štencel, ale pálil nad Kacetlovu bránu.

Třinec se navíc ve 47. minutě dostal do dvoubrankového trháku. Za obranou zůstal zcela nepokrytý Nestrašil, který měl dost času zpracovat kotouč a namířit ho mezi betony Hrachoviny. Od té doby měli domácí utkání pod kontrolou, což na konci 59. minuty potvrdil střelou do prázdné branky gólem na konečných 3:0 Ondřej Kovařčík.

31. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - Motor České Budějovice 3:0 (1:0, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 16. Kundrátek (Marinčin, M. Roman), 47. Nestrašil (O. Kovařčík, M. Kovařčík), 59. O. Kovařčík (Nestrašil, M. Kovařčík). Rozhodčí: Jeřábek, Šindel – Rožánek, Malý, Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Adámek, Jaroměřský - M. Růžička, P. Vrána, O. Šedivý - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Chmielewski - Dravecký, M. Roman, Hrehorčák - Kofroň. Trenér: Varaďa.
České Budějovice: Hrachovina - Bindulis, Percy, Šenkeřík, Bučko, Štencel, Vráblík, Štich, Piskáček - J. Novotný, M. Hanzl, Valský – Abdul, Pech, J. Ondráček – Vondrka, D. Voženílek, Karabáček – Holec, M. Beránek. Trenér: Modrý.

Reklama

Související témata: