Hlavní obsah

Slavia - Zlín 6:2Slávisté rozstříleli Zlín a jako jediní zůstávají bez porážky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Micka 1 : 0
9. Rachůnek 1 : 1
15. Leška 1 : 2
29. Bednář 2 : 2
41. Červenka 3 : 2
42. Hruška 4 : 2
56. Sklenář 5 : 2
57. Červenka 6 : 2

PRAHA

I po sedmém kole jsou hokejisté Slavie jediným týmem, který v letošním ročníku O2 extraligy ještě nenašel přemožitele. Zlín sice po úvodní třetině vedl, přesto si z Prahy odváží prohru 2:6. Venerovi svěřenci nezvládli úvod třetí části, ve které během osmačtyřiceti vteřin za stavu 2:2 inkasovali dvě branky. Slavia poprvé v sezóně nevyhrála o jediný gól a zůstává v čele soutěže.

Článek

Poprvé od 16. dubna, kdy zde s Karlovými Vary prohrál sedmý finálový zápas, se Zdeněk Venera vrátil do pražské O2 Arény. Tentokrát ale na Slavii nepřijel v roli kouče Západočechů, nýbrž coby hlavní trenér Zlína. Obejít se musel bez stále zraněné brankářské jedničky Murína, mezi třemi tyčemi tak dostal příležitost Radovan Biegl. Zkušený gólman by se ale nejraději neviděl už ve třetí minutě, kdy v oslabení nedokázal chytit Mickovu nepříliš umístěnou střelu.

I v brance domácích dostal příležitost náhradník, tradiční oporu Svobodu od úvodních minut nahradil osmnáctiletý Dominik Furch, který si tak v letošní sezóně odbyl premiéru. "Chceme dostat do sestavy i jeho. Příležitosti se zhostil výborně," vysvětlil tento tah slávistický asistent Jiří Kalous. V úvodu utkání příliš práce neměl, ohánět se musel až v osmé minutě při početní výhodě Ševců. Těm se sice její první část příliš nevyvedla, Vondrkův únik musel skvělým zákrokem likvidovat až Biegl, potom se ale z ničeho nic radovali z vyrovnání. Po levém křídle ujel obránce Rachůnek a střelou z kruhu procedil kotouč mezi gólmanovými betony.

Zlínská aktivita od druhé části opadla

V třinácté minutě byli hosté blízko vedoucímu gólu. Balaštíkova střela vyražená Furchem se odrazila k nekrytému Leškovi, na kterého zívala odkrytá klec. Zlínský hračička ale puk i vinou Kadlecova faulu touš za brankovou čáru nedopravil. O dvě minuty už ale Leška mohl slavit. Galvasova přesná přihrávka jej našla nikým nehlídaného u levé tyčky a nyní se již zlínská devatenáctka nemýlila. Ševci tak využili i svou druhou přesilovku v zápase. "Zlín přijel s velmi nepříjemnou taktikou, hrál tvrdě a důrazně," prozradil Kalous, že jeho svěřencům hra hostů příliš neseděla.

Zlínská aktivita ve druhé třetině opadla, iniciativu převzala domácí Slavii, jejíž tlak s každou minutou sílil. V 28. minutě Biegl svou lapačkou efektně i efektivně zlikvidoval Kadlecovu dělovku od modré. O minutu později předvedl málo vídanou individuální akci domácí Bednář. Ještě ve středním pásmu přebral Kolaříkovu přihrávku, chytrou stahovačkou se zbavil obránce a perfektním provedeným blafákem do bekhendu srovnal na 2:2. Slávistům po vstřelené brance narostla křídla, Moravané se mnohokrát dostávali z pásma jen za cenu zakázaných uvolněních. "Dvě třetiny to byl vyrovnaný hokej. Za čtyřicet minut bychom si bod zasloužili," prohlásil zlínský asistent Rostislav Vlach.

Slávistické K.O. za osmačtyřicet vteřin

V 32. minutě v závaru před hostující brankou nesupěli Micka s Doležalem, navlas stejná situace nastala o dvě minuty později, ani nyní ale Pražané třetího gólu nedosáhli. Doležalova tečovaná střela minula pravou tyč jen o centimetry. V závěru prostřední části pak Červenka téměř z brankové čáry nejenže skákavý puk neuklidil do branky, trefil dokonce a ž ochranou síť nad plexisklem.

<span>Vstup do třetí dvacetiminutovky vyšel Růžičkovým svěřencům parádně. Po čtyřiapadesáti vteřinách hry se Červenka zmocnil nikým nehlídaného kotouče před Bieglem a nekompromisní ranou pod horní tyčku vrátil Slavii vedení. Za dalších osmačtyřicet vteřin našel Beránek přihrávkou přes brankoviště u pravé tyčky stojícího Hrušku, kterému ke gólové radosti stačilo jen nastavit hůl. <span>V 46. minutě hráli domácí téměř minutu v dvojnásobné přesile, v největší příležitosti pálil Beránek mimo. "Poslední třetina nám i vinou vyloučení nevyšla," přiznal Vlach.</span></span>

<span><span>Slavii dvojnásobný náskok ukldnil, domácí s přehledem kontrolovali hru. Zlín naopak jakoby předčasně rezignoval, k Furchově brance se dostával jen sporadicky. V jedné takové situaci pálil Kubiš z mezikruží nepřesně. Vzápětí navíc hostující obraně ujel po pravé straně Sklenář, drze se natlačil až před Biegla a pod padajícím gólmanem propasíroval puk popáté do sítě. O minutu později chybovali Ševci při vlastní přesilovce, čehož využil Červenka ačkoliv byl v samostatném úniku faulován, dokázal střelou v pádu zvednout puk pod horní tyčku a upravit tak na konečných 6:2.</span></span>

Slavia Praha - RI Okna Zlín 6:2 (1:2, 1:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 3. Micka (Tomica), 29. Bednář (Kolařík), 41. Červenka (Doležal), 42. Hruška (Beránek, Vondrka), 56. Sklenář (Vondrka), 57. Červenka (Vondrka) - 9. Rachůnek (Kollár), 15. Leška (Galvas, Köhler). Rozhodčí: Hradil - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 3518.
Slavia: Furch - Kadlec, Drtina, J. Novák, Vašíček, Martinka, Kolařík - D. Hruška, Beránek, Vondrka - Bednář, Červenka, M. Čermák - Micka, V. Růžička ml., Tomica - Sklenář, P. Jelínek, Doležal. Trenéři: V. Růžička st. a Kalous.
Zlín: Biegl - Hamrlík, Galvas, Nosek, Lučka, Míka, Kučný - Balaštík, Leška, Köhler - M. Pšurný, Kollár, Rachůnek - Kubiš, F. Čech, Záhorovský - Mokrejš, Roman Vlach, Brunec. Trenéři: Venera, Rostislav Vlach a Hrazdíra.

Reklama

Související témata: