Hlavní obsah

Šlégr bude v případě vstupu do politiky přemýšlet o konci kariéry

Hokejový obránce Jiří Šlégr, který v současné době hájí barvy extraligového Litvínova, by mohl brzy uzavřít svou bohatou kariéru. V rozhovoru pro Rádio Impuls v pátek připustil, že v případě úspěchu své poslanecké kandidatury v podzimních předčasných volbách bude zvažovat konec s hokejem.

Článek

Vše je tedy nyní podmíněno tím, zda osmatřicetiletý zadák naplno vstoupí do politiky. Na kandidátce ČSSD v Ústeckém kraji je Šlégr dvojkou za předsedou strany Jiřím Paroubkem.

"Myslím si, že dvě takhle důležité věci se nedají dělat obě najednou, takže se budu muset rozhodnout. A pokud to dopadne tak, že budu zvolen, tak pravděpodobně skončím s hokejem," připustil Šlégr, přestože se připravuje na nadcházející ročník české nejvyšší soutěže.

K jeho rozhodnutí by mohly přispět i přetrvávající problémy se zády. Kvůli nim byl během minulé extraligové sezony dokonce hospitalizován poté, co při utkání zkolaboval. "Záda pořád bolí," řekl v pátek Šlégr, který se během kariéry stal olympijským vítězem, mistrem světa i vítězem Stanleyova poháru.

Reklama

  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice