Hlavní obsah

Olomouc - Třinec 0:5Smršť v první třetině rozhodla, Oceláři na Hané vládli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Nestrašil 0 : 1
18. Daňo 0 : 2
20. Marcinko 0 : 3
56. Daňo 0 : 4
59. Chmielewski 0 : 5
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Třince zvítězili v 51. kole extraligy v Olomouci 5:0, když už po první třetině měli tříbrankový náskok. Obhájci titulu porazili Hanáky poprvé v sezoně a skončí po základní části šestí. Dva góly Ocelářů dal nejlepší střelec soutěže Marko Daňo, jenž navíc přidal i asistenci. Čtvrté čisté konto v sezoně vychytal díky 22 zákrokům Marek Mazanec.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Třince se radují z branky (archivní foto)

Článek

Třinec začal aktivně, ale z prvního rychlého protiútoku Olomouce trefil Bambula horní tyč Mazancovy branky. První šance hostů měli Růžička s Daněm, jejichž pokusy z bezprostřední blízkosti pokryl Lukáš. Do vedení se Třinec mohl dostat v přesilové hře, kdy Růžička střílel k bližší tyči, Lukáš proti jeho střele zasáhl betonem a udržel puk před brankovou čarou, což si museli rozhodčí ověřit u videa.

V pokračující přesilové hře se hosté přesto prosadili, když po Jeřábkově střele Daňo přihrál Nestrašilovi, který už střílel do odkryté branky. Do konce první třetiny navíc hosté zvýšili náskok na rozdíl tří branek zásluhou dorážky důrazného Daňa a střely Jeřábka, jenž se prosadil v čase 19:59.

Snížit mohl na začátku druhé třetiny v přesilové hře Kusko, Mazanec se však proti jeho střele přesunul včas. Hosté si v průběhu druhé třetiny spíše hlídali vedení a iniciativu přenechali Olomouci. Domácí si však přes pevnou obranu Ocelářů šance hledali jen těžce, a protože neuspěli ani ve dvou přesilových hrách, druhá třetina žádnou branku nenabídla.

Na začátku třetí části nepřidali čtvrtou branku Třince Roman ani Nestrašil - Romanova střela mířila vedle pravé tyče a Nestrašilův pokus pokryl brankář Lukáš. Z ideální pozice mezi kruhy poté střílel olomoucký Rutar, ale Mazanec byl také tentokrát pozorný.

Nestačil až na dorážku Anděla, který využil skrumáže v brankovišti a dorazil puk do sítě. Hosté však využili trenérskou výzvu a pro postavení útočícího hráče v brankovišti gól po přezkoumání videa neplatil.

Naopak se počtvrté v zápase prosadili hosté, když samostatný únik zakončil úspěšně mezi Lukášovy betony Daňo a přidal tak svoji druhou branku v zápase. Pátou branku hostů vstřelil minutu před koncem zápasu Chmielewski.

51. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Oceláři Třinec 0:5 (0:3, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 14. Nestrašil (Daňo, Marcinko), 18. Daňo (M. Růžička, Smith), 20. J. Jeřábek (Kaňák), 56. Daňo (M. Růžička), 59. Chmielewski (Dravecký). Rozhodčí: Hribik, J. Ondráček I - Rampír, Rožánek. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. Diváci: 4611.
Olomouc: Lukáš - Dujsík, Rašner, Švrček, Řezníček, A. Rutar, Mareš, T. Galvas - J. Navrátil, Kusko, Plášek - Bambula, J. Knotek, Olesz - Strapáč, Menšík, Klimek - Kucsera, Kučera, Anděl. Trenér: J. Tomajko.
Třinec: Mazanec - Zahradníček, Smith, L. Kaňák, J. Jeřábek, M. Adámek, M. Doudera, Roth - M. Růžička, Marcinko, Daňo - Hrňa, D. Voženílek, Nestrašil - Dravecký, Holinka, Chmielewski - Kurovský, M. Roman, Buček. Trenér: Moták.

Reklama

Související témata: