Hlavní obsah

Věřím, že nejlepšího střelce si pohlídám a Růža vyhraje produktivitu, smál se třinecký snajpr Daňo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinec v 51. kole extraligy vyhrál v pátek v Olomouci 5:0. Kohouty porazil poprvé v sezoně a za tři body vyhrál po měsíci. Dvěma góly a asistencí k vítězství přispěl slovenský útočník Marko Daňo, který se sedmadvaceti góly dál vede tabulku střelců.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Marko Daňo z Třince se raduje z gólu. Archivní foto

Článek

Počtvrté to s Olomoucí konečně vyšlo?

Jsme za to rádi. Věřím, že před předkolem play off nás to nakopne, byť se ještě hraje v neděli. Podali jsme výborný výkon podpořený skvělým gólmanem Mazancem. Musíme si z tohoto duelu vzít všechna pozitiva, abychom takto fungovali i v těch dalších.

Za tři body jste vyhráli po měsíci, je to také úleva?

Určitě. Trvalo nám to přece jen hodně dlouho. Jak už jsem ale říkal, tady nám to teď ladilo, vyšly nám přesilovky, oslabení. Snad na vítězné vlně zůstaneme, v neděli to potvrdíme a naladíme se na předkolo.

Jaké to pro vás bude? V minulosti jste vstupovali do play off přímo...

Nepochybně náročné. Uvidíme, koho dostaneme. Hraje se jen na tři vítězné zápasy, a to může být ošidné. Chceme se ale připravit tak, abychom to zvládli v co nejkratší době a pak si před dalšími vyřazovacími boji odpočinuli.

Preferujete nějakého soupeře?

Nevyberete si. S každým to bude těžké. Měli bychom ale ukázat svoji sílu. Zkušeností s play off máme hodně a a doufám, že je i zúročíme.

Máte našlápnuto stát se nejlepším střelcem extraligy. Už jen bod vám ale chybí i na nejproduktivnějšího hráče, kterým zatím je váš parťák z útoku Martin Růžička...

Je to blízko. Doufám, že se už nic zásadního nestane a pohlídám si to, stejně jako Růža produktivitu. Bude pěkné, když si to takto rozdělíme.

Tato druhá meta pro vás není výzvou?

Ať se stane, co má. Hrajeme spolu v lajně, je to těžké. Body sbíráme prakticky společně. Věřím, že já nejlepšího střelce uhájím a přeji Martinovi, aby on vyhrál kanadské bodování.

Reklama

  1 : 1 Pardubice - Třinec 1 : 1 84. min Živě
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec