Hlavní obsah

Smutná zpráva z Kladna. Zemřel legendární brankář Miroslav Termer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Smutná zpráva dorazila z Kladna. Ve věku devětasedmdesáti let zemřela v úterý brankářská legenda klubu Miroslav Termer. V sedmdesátých letech minulého století získal se středočeským klubem čtyři mistrovské tituly v řadě (1975-1978), čtyři zápasy odchytal i za národní tým.

Foto: ČTK / Novák Petr, Profimedia.cz

Miroslav Termer v dresu národního týmu.

Článek

V nejvyšší československé lize strávil dvacet sezon. Nakoukl do ní na začátku 60. let v dresu Litoměřic, po návratu z vojny ale zamířil v roce 1963 do mateřského Kladna, kde působil patnáct let v kuse. Odchytal za něj 553 zápasů, z toho 346 ligových. Kromě čtyř mistrovských titulů se stal i vítězem Poháru mistrů evropských zemí.

V roce 1978 zamířil Termer do Sparty, po třech letech v ní si jednu sezonu střihl i za Zetor Brno. Po konci aktivní kariéry v roce 1983 se věnoval trénování, na přelomu století působil několik let i jako skaut St. Louis v NHL.

Člen Síně slávy kladenského hokeje si v sezoně 1968/69 připsal i čtyři starty za reprezentaci. V roce 1969 se měl zúčastnit světového šampionátu ve Stockholmu, kde Československo získalo bronz. O MS ho ale připravilo zranění.

Reklama

Související témata: