Hlavní obsah

Sněhuláku! skandovali fanoušci na Frodla. Byli jsme trapní, mrzí gólmana

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na speciální masku si pro příležitost duelu pod širým nebem v německém Klingenthalu nechal udělat i sněhuláka z filmu Jack Frost. Právě pokřikem „Frodl – to je sněhulák“ počastovali plzeňští fanoušci svého bývalého gólmana Dominika Frodla, který v dresu Karlových Varů inkasoval pět branek a odešel na střídačku. Energie nakonec v západočeském derby padla 2:5. „Vůbec si to nedokážu vysvětlit,“ těžko hledal slova 27letý brankář.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Energie Karlovy Vary vs. HC Škoda Plzeň 2:5Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

4. kolo: Karlovy Vary - Plzeň

Klingenthal (od našeho zpravodaje)  Celou sezonu se těšili na tuhle velkolepou akci pod skokanským můstkem. V klíčový moment ale karlovarští hokejisté nepodali vůbec dobrý výkon. „Byli jsme trapní. Nevím, co k tomu víc říct. Štve mě, jak jsme zápas odehráli,“ nechápal Frodl.

Příčinu popsat neuměl. „Říkáme si, že musíme hrát jednoduchý hokej. A v podstatě na všechny góly jim sami nahrajeme. To nám oni neudělali ani jednou,“ rozčilovalo jednoho z nejlepších brankářů extraligy, který však neprožil povedený večer a obdržel pět gólů ze 34 střel.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Brankář Energie Dominik Frodl nastupuje na led, pohled do zázemí stadionuVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Pro brankáře byly podmínky složité zejména kvůli netradičnímu osvětlení z reflektorů. „Možná jste si všimli, že z gólmanů to hodně padalo. Světlo bylo jiné. Spousta těžkých střel,“ líčil.

Atmosféru před 13 tisíci diváky si však užíval.

„Tím, že se hrálo venku, byla kulisa jiná, ale atmosféra skvělá. Když se člověk podíval na tribuny, bylo to nádherné. Ale fanouškům se chci omluvit. Kupovali drahé lístky, přijeli a my byli fakt špatní,“ mrzelo Frodla.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Karlovy Vary – Plzeň, unikátní záběry z dronuVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Příznivců litoval i útočník Ondřej Beránek. „Fanouškům patří velký dík, ale také se jim chci omluvit. Z naší strany to byl příšerný výkon,“ připustil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Emoce aktérů po utkání Karlovy Vary – PlzeňVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Podobně hovořil i kapitán Energie Jiří Černoch. „Chutnalo by to úplně jinak, kdybychom vyhráli. Ale byla tady neuvěřitelná atmosféra, lepší než jsme si představovali,“ prohlásil. „Hrálo se v krásném prostředí, všechno krásně udělané. Neskutečný zážitek do konce života,“ doplnil Černoch.

Reklama