Hlavní obsah

Snový debut! První dotyk s kotoučem a hned gól. Byl jsem tak mimo, že jsem si nevzal puk, smál se mladíček Hovorka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První střídání, nápřah, rána a gól! Obránce českobudějovického Motoru Mikuláš Hovorka vstřelil premiérový extraligový gól hned v prvním střídání v extralize, navíc z prvního doteku s pukem. Jak se později ukázalo gól 21letého odchovance pražské Slavie byl i vítězný. České Budějovice v úvodním kole šokovaly mistra a na ledě Třince zvítězily 2:0. Po téměř 11 letech.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Mikuláš Hovorka z Českých Budějovic a Daniel Voženílek z Třince v souboji o kotouč.

Článek

„Ani ve snu jsem si nepředstavoval, že dám hned prvním dotekem góla v extralize. Ale odrazilo se to ke mně úplně ideálně, tak jsem do toho prásknul a padlo to tam," culil se Hovorka.

Ta střela byla ukázková, je to vaše silná stránka?

Jsem velký (198 centimetrů), myslím, že ránu mám a snažím se na trénincích i po nich střelbu pilovat. Časem to může být ještě lepší, furt je co zlepšovat. Ale umím vystřelit. Mám z gólu vekou radost. Ale toho, že jsme vyhráli si ale vážím daleko více, protože snad každý tipoval, že prohrajeme. My jsme dokázali týmovou hrou a obětavostí překonat jejich hokejovost a to byla naše cesta k úspěchu.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Brankář Českých Budějovic Dominik Hrachovina v utkání v Třinci exceloval, pokryl 44 střel domácích.

Věděl jste hned, že to tam takhle pošlete?

Skočil jsem na led, Matěj Toman přede mou vystřelil a odrazilo se mi to úplně ideálně. Tak jsem do toho prásknul a padlo to tam.

Puk máte schovaný?

Nemám. Byl jsem z toho, co se stalo tak mimo, že jsem fakt puk nehledal. A nevím, zda ho někdo ze spoluhráčů bral. Možná si pro něj dojdu k rozhodčím nebo k soupeři.

Byl jste před premiérovým startem v extralize, navíc na ledě mistra, nervózní?

Ani ne. Čekal jsem, že to na mě přijde, jak naskočím na led. Ale vzhledem k tomu, že jsem hned v prvním střídání dal gól, tak nervozita neměla šanci přijít.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Matěj Toman z Českých Budějovic a Marian Adámek z Třince.

Třinec na Hrachovinu vyslal 44 střel, jak bylo těžké to ustát?

Věděli jsme, že nás budou chtít zavřít, že budou riskovat a střílet ze všeho, aby jim tam nějaký gól spadl. Snažili jsme se proto dodržovat systém v obraném pásmu, abychom jim neotvírali šance. Myslím, že se nám to dařilo, protože nějak extra vyložených šancí neměli. Ovšem bez Dominika (Hrachoviny) bychom nevyhráli. Chytal neskutečně.

Utkání jste začal s Petrem Šenkeříkem, když se zranil Stuart Percy, tak jste se přesunul místo něj ke Kristofersi Bindulisovi. Nebylo pro vás trochu problém hned v prvním zápase střídat parťáky?

Nebyl, protože jsme v přípravě sestavu hodně točili a hrál jsem i s Bindim. Rozdíl je jen v tom, že s Bindim mluvím anglicky, což mi ale problém nedělá. S oběma se mi hraje dobře.

V závěru druhé třetiny jste se pošťuchoval u branky s Milošem Romanem, ve třetí třetině pak s Liborem Hudáčkem. Nemáte problém se zastat brankáře i pěstmi?

Já se toho se svými parametry fakt nebojím. Hráči si nemohou dovolovat na našeho gólmana, musíme ho bránit, protože potřebujeme, aby byl tak jako dneska skvělý i v dalších zápasech. Ne aby ho někdo zranil, protože na něj skočí, nebo spadne.

Trenér Jaroslav Modrý je bývalý excelentní bek, co vám řekl po parádním vstupu do zápasu?

Pochválil mě za to. Snaží se nám hodně pomáhat, má obrovské zkušenosti a já se mu snažím naslouchat, cokoliv mi říká. A musím na ledě předvádět přesně to, co mi radí.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice