Hlavní obsah

Souboj dvou ptáků. Špaček se Strakou přichystali exhibiční rozlučku, zúčastní se jí i Jágr

Rokycany

Společnou rozlučku se svými kariérami si pro hokejové fanoušky přichystaly legendy plzeňského klubu Martin Straka s Jaroslavem Špačkem. V neděli 14. září sehrají na plzeňském zimáku před večerním extraligovým soubojem Indiánů s Litvínovem rozlučkový zápas s názvem „Souboj dvou ptáků“. Sestavy na exhibiční vystoupení si oba hokejisté skládali sami, účast přislíbila řada hvězd.

Foto: Petr Horník, Právo

Jaroslav Špaček.

Článek

„Furt jsem Martinovi nevěřil, že to pověsí, tak jsme ho do toho museli trošku postrčit. Snad to zase nebudeme rolovat zpátky," smál se Špaček, současný asistent reprezentačního trenéra, na srazu národního týmu v pondělí v Rokycanech.

Bývalý vynikající obránce ukončil svou kariéru loni po historicky prvním extraligovém titulu pro Plzeň, Straka hrál ještě o rok déle. „Už po loňském titulu jsem říkal, že už nikdy hrát nebudu. Loni mě Plzeň znova chtěla napsat na soupisku, ale řekl jsem, že ne. U mě je konec určitě definitivní a věřím, že Martin už si to taky srovnal v hlavě a rozhodl se," řekl čtyřicetiletý Špaček, olympijský šampión z Nagana a trojnásobný mistr světa.

Exhibiční souboj týmů Špačka a Straky se bude hrát na dvakrát patnáct minut a měla by se ho zúčastnit i řada legend českého hokeje. Svou účast přislíbili Jaromír Jágr, Robert Reichel, Jiří Šlégr, Milan Hnilička, Roman Čechmánek, Petr Nedvěd, Marek Malík, David Moravec nebo František Kaberle.

„Je trošku škoda, že kluci jako Jirka Dopita nebo Pepa Beránek, kteří měli být taky pozvaní, ještě trénují a nebudou se moct zúčastnit. Další kluci zase ještě aktivně hrají. Ale máme další hráče, se kterými jsme hráli a vyrůstali," uvedl Špaček.

„Myslím, že to bude fantastický a všichni si to užijí. Já už jsem si těmi emocemi prošel, to spíš pro Martina a naše manželky s dětmi to bude emotivnější. Věřím, že přijde plný barák, bude to hezký a uděláme body odpoledne i večer proti Litvínovu," přeje si Špaček, jenž se stejně jako Straka zúčastní tuto sobotu Zlatého utkání v Jihlavě, ve kterém proti sobě nastoupí olympijští vítězové z Nagana a mistři světa z let 1999-2001.

Reklama

Související témata: