Hlavní obsah

Souboj gólmanů: Brízgala se překonával, ale nulu má jeho sok Novotný

Hokejisté Mladé Boleslavi i Kladna měli před vzájemným zápasem 7. extraligového kola na kontě rovných deset bodů. Místo dramatického duelu ale naprosto dominoval domácí Bruslařský klub, který i přes fantastický výkon gólmana Rytířů Adama Brízgaly zvítězil 4:0. První nulu v zelenobílém dresu vychytal Filip Novotný. „Těší mě to, ale vybojované tři body se cení mnohem víc,“ říkal 31letý brankář.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Mladé Boleslavi Filip Novotný.

Článek

Šichtu neměl nejtěžší, ale pochytal všech 16 zakončení soupeře a po zápase si mohl vychutnat děkovačku. Na hlavu si nasadil zelené sombrero, které smekl před mladoboleslavskými fanoušky a předvedl oslavný kotoul. „Jsem rád, když se fanoušci baví. A je o to sladší, když je můžu pobavit já. Atmosféra je super," usmíval se Novotný.

Více práce po celé utkání však měl jeho sok Adam Brízgala, na něhož letělo hned 43 střel. „Adama znám ze Sparty a vím, jak kvalitní je gólman. Přeju mu, ať chytá víc. Protože předváděl fantastické zákroky," oceňoval domácí brankář.

Brízgala, který podruhé v sezoně dostal přednost před jedničkou Bowem, předváděl nádherné zákroky. Na brankové čáře vychytal Pavla Kousala nebo Tomáše Fořta. „Dostal jsem se do varu, létalo to na mě ze všech stran. Cítil jsem se jistě," popisoval 24letý brankář, jenž u Rytířů hostuje ze Sparty.

Ani jeho skvělý výkon ale Kladnu ve středočeském derby nestačil. Hosté totiž byli v utkání jasně horší. „Na ledě byl jen jeden tým. Musíme zápas rychle vymazat z hlavy," neskrýval zklamání kapitán Rytířů Tomáš Plekanec.

Mrzela ho i nedisciplinovanost hostů, kteří v první třetině hráli hned čtyřikrát v oslabení. Jedinou boleslavskou přesilovku využil Kousal po velmi sporném faulu Jake Dotchina, který údajně srazil pronikajícího Marise Bičevskise. Toho ale k zemi poslal spíše čárový sudí. „Rozhodčí nám utkání neprohráli, v zápase jsme vůbec nebyli," nehledal výmluvy Plekanec.

Boleslav sice spoustu šancí spálila, ale soupeře přebruslila a nakonec zamířila do černého čtyřikrát. Na Kousalovu trefu navázali Fořt, Matyáš Kantner a do prázdné branky kapitán Jan Stránský.

„Výborný týmový výkon, zasloužené vítězství. Konečně jsme se víc tlačili do branky. To byl oproti utkání ve Vítkovicích, kde jsme prohráli 0:4 my, zásadní rozdíl," hodnotil asistent domácího trenéra Petr Haken. Bruslaři zvládli i čtvrtý domácí duel sezony a posunuli se na třetí místo, zatímco Kladno ve vyrovnané tabulce spadlo až na devátou pozici.

Reklama

  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín