Hlavní obsah

Soud potvrdil Dědka majitelem pardubického hokejového klubu

Pražský Vrchní soud potvrdil Petra Dědka majitelem extraligového klubu Dynamo Pardubice. Východočeši oznámili na své webové stránce, že podle rozhodnutí soudu je společnost HokejPce 2020 s.r.o., v níž je Dědek majoritním vlastníkem, většinovým akcionářem Dynama.

Foto: HC Dynamo Pardubice

Petr Dědek, majitel klubu HC Dynamo Pardubice.

Článek

"Za nejasnostmi bylo chybné zanesení smluv do registru, celá situace je už ale nyní vyřešena a potvrzena soudním rozsudkem," konstatoval klub. Rozsudek vydal Vrchní soud v Praze 8. listopadu a znamená potvrzení dosavadní akcionářské struktury klubu, uvedlo Dynamo.

Pochybnosti ohledně vlastnictví pardubického klubu se objevily nedlouho po jeho prodeji v červnu 2020, kdy společnost HokejPce 2000 koupila od města majoritní balík akcií. Kvůli nesprávnému zanesení do registru vznikly pochyby o její platnosti a potvrdil to i Krajský soud v Hradci Králové, respektive jeho pardubická pobočka. Dědek i představitelé města coby původního majoritního vlastníka už tehdy avizovali, že jsou společně dohodnuti na nápravě. Na chod klubu situace neměla vliv.

"Verdikt pro vlastní fungování klubu neznamená vůbec nic. Máme už schválený společný postup s městem, jak to vyřešit. Soud ten původní zápis zruší a my všechno budeme muset udělat znovu a lépe," citoval před rokem Dědka server iDNES.

Nyní obě strany považují situaci za vyřešenou. "Společnost HokejPce 2020 s.r.o. a Statutární město Pardubice vítají toto rozhodnutí a těší se na další vzájemnou spolupráci," uvedly ve společném prohlášení.

Reklama

Související témata: