Hlavní obsah

Adam Musil bude po snížení trestu chybět Pardubicím ve třech zápasech

Disciplinární komise hokejové extraligy snížila pardubickému útočníkovi Adamu Musilovi trest za bitku v závěru utkání 18. kola extraligy s Olomoucí o jeden zápas. Pětadvacetiletý hráč tak vynechá tři duely, k tomu zaplatí pokutu ve výši deseti procent měsíční mzdy.

Foto: HC Dynamo Pardubice

Adam Musil na archivním snímku.

Článek

Odpor proti nedělnímu rozhodnutí disciplinární komise podal i jeho bratr David Musil, kterému však byl zákaz startů ve dvou zápasech rovněž za účast v bitce potvrzen. Asociace profesionálních klubů ledního hokeje, která řídí extraligu, o tom informovala na twitteru.

Za bitku byl potrestán i její třetí účastník Lukáš Klimek. Olomoucký útočník dostal zákaz startu ve čtyřech zápasech.

Klimek fauloval Davida Musila v čase 59:36 u mantinelu za rozhodnutého stavu 3:0. Od rozhodčích dostal trest na pět minut a do konce utkání za vražení na hrazení. Adam Musil, který se rozhodl zákrok na bratra pomstít, obdržel trest do konce zápasu za bitku a David Musil menší dvouminutový trest za hrubost.

Majitel Dynama Petr Dědek verdikt disciplinární komise a jejího předsedy Viktora Ujčíka ostře kritizoval. Podle něj byly tresty pro oba pardubické hráče nepřiměřené. "Je to výsměch a zářez Dynama Pardubice. Ujčík by měl rezignovat," řekl na klubovém webu.

Bratři Musilové chyběli Pardubicím už v neděli na Spartě, kde Dynamo zvítězilo 3:2.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Třinec - Pardubice 4 : 1 dohráno
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice