Hlavní obsah

Sparta - Ml. Boleslav 4:1Sparta bere před návštěvou sezony šesté vítězství v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Krejčík 1 : 0
29. Söderlund 1 : 1
30. Sobotka 2 : 1
49. Forman 3 : 1
59. Mikliš 4 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté pražské Sparty zvítězili ve 40. kole extraligy Mladou Boleslav 4:1 a připsali si šestou výhru za sebou. Do O2 areny i díky 14. ročníku akce Sparta vzdává hold záchranářům, vojákům, policistům a hasičům zavítala nejvyšší návštěva této sezoně 15 147 diváků. Bruslařský klub v pátém utkání pod novým trenérem Jiří Kalousem poprvé nebodoval a podruhé prohrál.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Sparťan Vladimír Sobotka (vlevo) ze Sparty slaví s Miroslavem Formanem svůj gól proti Mladé Boleslavi.

Článek

Sparta se ujala vedení už po 26 sekundách hry. V přečíslení nabídl Tomášek puk před odkrytou branku Kousalovi, který otevřel skóre. Sudí Kika s Jarošem si u videa ověřili, že nešlo o úmyslné kopnutí bruslí. Nedávná posila Sparty právě z Mladé Boleslavi se tak prosadila hned v úvodu svého premiérového vystoupení proti bývalým spoluhráčům.

Odpovědět mohl po objetí branky kapitán Bruslařů Stránský, ale minul. Sparta se ubránila i při vyloučení Kempného. Při Bičevskisově trestu pomohla Novotnému po Kousalově střele horní tyč. Při Němečkově pobytu na trestné lavici zabránil Kovář ve vyrovnání při Najmanově šanci i dorážce Söderlunda.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Brankář Sparty Jakub Kovář (uprostřed) zasahuje v utkání s Mladou Boleslaví.

Ve 24. minutě vystihl Miklišovu rozehrávku Lantoši, ale sám před Kovářem přestřelil. V čase 28:22 si vyměnil puk Söderlund s Lantošim a do švédský útočník střelou do odkryté branky vyrovnal. Za 50 sekund Sparta opět vedla. Z levého kruhu trefil protější horní roh Novotného branky Sobotka. Vyrovnat mohl ve 39. minutě opět po nabídce Lantošiho Söderlund, ale Kovář zasáhl. Na druhé straně nepřekonal Novotného Buchtele.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Pavel Kousal ze Sparty se raduje z gólu proti svým bývalým spoluhráčům z Mladé Boleslavi.

V úvodu závěrečné části ztroskotal na Kovářovi Šmerha. Bruslařský klub se potom ubránil při Pláňkově trestu a další možnost na vyrovnání měl z dorážky Dvořáček, který přišel do Mladé Boleslavi na začátku ledna spolu s dalším útočníkem Přibylem výměnou za Kousala.

Ve 49. minutě při Závorově vyloučení pojistil náskok Sparty z dorážky po střele Kempného Forman. Další možnost domácí měl Safin. Při power play 68 sekund před koncem pečetil výsledek do prázdné branky Mikliš.

40. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - BK Mladá Boleslav 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 1. P. Kousal (Tomášek), 30. Sobotka (M. Forman), 49. M. Forman (Kempný. P. Kousal), 59. Mikliš - 29. Söderlund (Lantoši). Rozhodčí: Kika, Jaroš - Zíka, Klouček. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. Diváci: 15 147.
Sparta: Jakub Kovář - M. Jandus, Němeček, Mikliš, Kempný, Polášek, Moravčík - P. Kousal, R. Horák, Tomášek - Řepík, Sobotka, M. Forman - Safin, D. Vitouch, Buchtele - Konečný, G. Thorell, D. Kaše. Trenéři: Hořava a Wallson.
Mladá Boleslav: F. Novotný - Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Bernad, R. Jeřábek, Štich - Lantoši, O. Roman, Söderlund - Šťastný, Bičevskis, J. Stránský - Kelly Klíma, O. Najman, Šmerha - Dvořáček, Závora, Lunter. Trenér: Kalous.

Reklama