Hlavní obsah

Sparta dostala pokutu 120 000 korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nesmyslné chování některých fanoušků, kteří házeli předměty na třineckou střídačku při třetím utkání finálové série extraligového play off přišlo hokejovou Spartu draho. Disciplinární komise vyměřila pražskému klubu pokutu 120 tisíc korun, především za to, že na střídačce hostů byl obránce Milan Doudera zasažen kovovou mincí.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Fanoušci Sparty během utkání s Třincem. Ilustrační foto.

Článek

„Došlo k závažnému přestupku a porušení povinností pořádajícího klubu, vedle finančního postihu dochází i k podmínečnému uzavřením části hlediště (sektory 111 a 112) na jedno soutěžní utkání se zkušebním odkladem do 31. října 2022," objasnil šéf disciplinárky Viktor Ujčík, jenž jako přitěžující skutečnost při stanovení trestu vnímal, že vhozeným předmětem byl přímo do obličeje zasažen jeden z účastníků utkání.

„Pouze vzhledem k minimálnímu času zbývajícímu do konce utkání a s přihlédnutím k tomu, že zranění způsobené vhozenou mincí nebylo vážné, rozhodli delegát utkání s rozhodčími při okamžitém řešení situace, že páteční zápas nebyl předčasně ukončen," doplnil Ujčík, který na základě skutečností uvedených v zápisu o utkání a zvláštní zprávy delegáta přistoupil k prostudování videozáznamů včetně záběrů z bezpečnostních kamer.

Dospěl k závěru, že docházelo i k opakovanému vhazování předmětů, zejména plastových lahví a kelímků, na ledovou plochu. Navíc úklid ledové plochy i konzultace delegáta utkání s rozhodčími způsobily časovou prodlevu v průběhu utkání.

Další čtyři extraligové kluby dostaly pokutu pět tisíc korun za chování diváků. Brno za vhazování konfet na ledovou plochu, Plzeň za vhození plechovky piva na kluziště a Hradec Králové i Mladá Boleslav za použití zakázané pyrotechniky v sektoru fanoušků.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.