Hlavní obsah

Sparta hlásí tři posily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová Sparta hlásí návrat tří hráčů, kteří v jejím klubu udělili první krůčky v dospělém hokeji. Pražané se domluvili na příchodu svých odchovanců brankáře Adama Brízgaly a útočníka Ostapa Safina, smlouvu podepsal i obránce Michael Krutil, jenž v minulosti v klubu působil v juniorském věku.

Foto: HC Sparta Praha / Vladimír Koča

Nové posily Sparty (zleva) Michael Krutil, Ostap Safin a Adam Brízgala.

Článek

„Rádi dáváme příležitost hráčům, kteří mají ke klubu vztah. Všichni tři mají své kvality na to, aby se v extralize prosadili," míní sportovní ředitel Sparty Petr Ton.

Po Jakubu Kovářovi získává Sparta už druhou letní posilu do brankoviště, Adam Brízgala však s mužstvem trénoval už několik měsíců během uplynulého play off. Třiadvacetiletý gólman naposledy chytal v prvoligové Porubě, předtím delší čas působil v Kladně.

„Během play off se nám Adam skvěle osvědčil. Moc o něj stál i náš trenér brankářů Petr Přikryl. Chtěli jsme ho do Sparty už před dvěma lety, kdy byl ještě pod smlouvou na Kladně," vysvětluje Ton.

Foto: HC Sparta Praha / Vladimír Koča

Brankář Adam Brízgala.

Stejně starý Safin patřil k velkým talentům Sparty, v jejímž dresu už v 16 letech okusil seniorskou extraligu. V roce 2017 jej draftoval Edmonton, NHL si ale nikdy nevyzkoušel. Teď se po pěti letech v nižších a juniorských zámořských soutěžích vrací do svého mateřského klubu.

„Má předpoklady se prosadit v české extralize. Je to velice talentovaný hráč se skvělými parametry, má dobrou techniku i bruslení. Má šanci prorazit, věříme, že se mu to u nás podaří," míní Ton.

Foto: HC Sparta Praha / Vladimír Koča

Útočník Ostap Safin.

Draftem NHL prošel před dvěma lety i nyní 19letý Krutil. Slibně rozjetou sezonu zbrzdilo účastníkovi juniorského MS 2021 zranění. Naposledy působil ve švédském Växjö.

„S návratem Michaela Krutila získáváme dalšího šikovného a ofenzivního beka. Slibujeme si od něj, že se prosadí do stálé sestavy. Byl draftovaný, hrál o smlouvu v Americe a dohrával sezonu v jednom z elitních švédských klubů. Věříme, že ty nejlepší roky nejen ve Spartě má ještě před sebou," dodal Ton.

Foto: HC Sparta Praha / Vladimír Koča

Obránce Michael Krutil.

Reklama

Související témata: