Hlavní obsah

Těžký los Ligy mistrů pro české trio. Sparta musí jít skandinávskou cestou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čtvrteční los hokejové Ligy mistrů v Tampere nevyzněl pro české kluby zrovna příznivě. Extraligoví šampioni Oceláři Třinec sice byli nasazeni do prvního koše, ale ve skupině G narazí na švédskou Sellefteu, švýcarský Davos a britského mistra Belfast Giants. Sparta má všechny tři soupeře ve skupině A ze Skandinávie, konkrétně jde o švédský klub Lulea, finský Jukurit Mikkeli a dánský Aalborg. Nejtěžší protivníky potká asi Hradec Králové ve skupině G, kdy proti sobě má německého mistra Eisbären Berlín, švédskou Frölundu a francouzské mužstvo Grenoble.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Šampioni z Třince už znají soupeře pro nadcházející ročník Ligy mistrů. A s nimi i Sparta a Hradec Králové.

Článek

Nový ročník začne 1. září a základní část končí 12. října. Play off, kam postoupí dva nejlepší z každé skupiny, odstartuje osmifinálovými duely 15. listopadu a nový šampion bude korunován 18. února.

Účastníky soutěže do osmi čtyřčlenných skupin losovali legendární finští hokejisté, mezi nimi i Olli Jokinen, který vede jako kouč Jukurit Mikkeli a sám tak poslal svůj tým i na cestu do Prahy. Sparta se Ligy mistrů zúčastní popáté. V minulé sezoně vypadla ve čtvrtfinále s pozdějším vítězem Rögle, v roce 2017 si zahrála ve finále proti Frölundě. Na podzim pro pražský celek bude zajímavé měření sil právě s Jukuritem, kde budou působit i tři čeští krajánci Michal a Ondřej Kovarčíkovi a Libor Zábranský mladší.

Dres švédského vicemistra oblékal letos obránce Filip Pyrochta, ale zatím nemá s klubem Lulea uzavřenu novou smlouvu. „Na cestování máme tři poměrně složité soupeře, ale hokejově to pro mužstvo bude cenná zkušenost a pro fanoušky může jít o hodně atraktivní zápasy. Snad jich to přivábí do hlediště víc než v minulosti," připustil sparťanský sportovní manažer Jaroslav Hlinka. Domácí led na Ligu mistrů bude mít český vicemistr znovu v Holešovicích, protože v O2 areně nejsou volné termíny.

Třinec se představí v Lize mistrů už posedmé. „Řekl bych, že máme jednu z nejtěžších skupin. Zejména Skelleftea a Davos mají nespornou kvalitu, ale je dobře, že v Lize mistrů můžete hrát proti takhle dobrým soupeřům. Těsně před startem extraligové sezony ty zápasy nastaví zrcadlo našim hráčům, jak na tom jsou," říkal asistent trenéra Vladimír Országh a prozradil, že během měsíce, který zbývá ještě do začátku přípravy na ledě, by Oceláři do svých řad získali ještě jednoho zkušeného obránce. „Musíme počkat, co trh nabídne," dodal.

Hradec Králové si zahraje Ligu mistrů počtvrté, při svém posledním vystoupení v této soutěži před dvěma roky podlehl až ve finále Frölundě. Nyní si souboj s mužstvem z Göteborgu může zopakovat. „Pro nás to bude další cenná zkušenost se slavným švédským klubem. Poznáme i různé hokejové styly. Eisbären dlouhodobě patří k německé špičce, navíc do Berlína je to dojezdová vzdálenost na autobus a věřím, že naši fanoušci budou zvědaví i na Grenoble," řekl Petr Picka, marketingový ředitel hradeckého Mountfieldu.

Los základní části hokejové Ligy mistrů
Skupina A: Lulea, Jukurit Mikkeli, Sparta Praha, Aalborg
Skupina B: Zug, Wolfsburg, Turku, Olimpija Lublaň
Skupina C: Tappara Tampere, Mnichov, Rapperswil, Slovan Bratislava
Skupina D: Rögle, Curych, Székesfehérvár, Katovice
Skupina E: Salcburk, Fribourg, Ilves Tampere, Stavanger
Skupina F: Färejstad, Villach, Straubing, Krakov
Skupina G: Eisbären Berlín, Hradec Králové, Frölunda, Grenoble
Skupina H: Třinec, Skelleftea, Davos, Belfast Giants

Reklama

Související témata: