Hlavní obsah

Sparta je favorit, budou ostří, předvídá liberecký Birner. U Šmída vzpomenul Crosbyho

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V minulé sezoně Liberec se Spartou v semifinále play off ztratil vedení 3:0 na zápasy a postoupil až po triumfu v sedmém zápase, nyní z této zkušenosti Michal Birner a spol. těžili. V předkole play off proti nim Brno dohnalo ztrátu 0:2 na zápasy a rozmotání příběhu opět přinesl až rozhodující duel. Bílí Tygři ho zvládli 6:1 a znovu po roce narazí ve vyřazovacích bojích na Spartu.

Foto: Vít Černý, ČTK

Michal Birner z Liberce se raduje v rozhodujícím duelu s Brnem.

Článek

„Asi nám zkušenost z loňska pomohla. Od finále jsme byli jeden zápas, a nakonec se série se Spartou natáhla na sedm zápasů. Zažilo to vloni hodně kluků," připustil Michal Birner, který se s parťáky dokázal i tentokrát oklepat ze ztráty náskoku a srovnání série soupeřem.

„Po psychické stránce nebylo příjemné, když jste sedm minut od postupu a v podstatě jim zápas darujete. V kabině jsme si řekli, že je konec, nemá cenu se v tom babrat a dívat se na naše chyby, spíš hledat pozitivní věci a v zápase to bylo vidět," naznačil recept Birner, který se na vysoké výhře podílel dvěma zásahy.

Foto: Vít Černý, ČTK

Brankář Brna Marek Čiliak a Michal Birner z Liberce.

„Hlavně jsme se chtěli vyvarovat toho, abychom dostali první gól. Ten je pro psychiku vždy důležitý. Jakmile jsme ho dali my, viděl jsem na týmu odhodlání. Ubránili jsme dvě oslabení. Před přesilovkou na začátku druhé třetiny jsme si řekli, že jak ji odehrajeme nastaví tón ve zbytku zápasu. Dosud jsme si přesilovkou moc nepomáhali a pak už jsme jeli na vlně," pověděl Birner.

Dalšími dvěma asistencemi k postupu přispěl i Ladislav Šmíd, jenž jich v sérii posbíral celkem sedm a vede kanadské bodování play off. „Super! Je playmakerem na modrý, čekám to od něj. Nejde o náhodu. Teď mu to i lepí. Je důležité, abychom se i my ostatní ještě trochu zlepšili. Ale statistiky jsou hezká věc, ale play off je úplně o něčem jiném. Ted mě třeba napadá příklad Crosbyho v roce 2010. Celou olympiádu se trápil a byl pod neskutečným tlakem, nešlo mu to, nemohl dát gól. A pak celý turnaj rozhodl a on je ten největší hrdina. Statistiky jsou bomba, ale zajíci se počítají až po honu," vylíčil Birner.

Ale už nyní Severočeši jednoho „zajíce" mají. „Sezona je od začátku jako na houpačce. Všichni víme, že nebyla ideální. Měli jsme malinko jiný cíl než skončit sedmí po základní části. Museli jsme se kousnout přes předkolo, abychom se dostali do čtvrtfinále, což byl náš cíl přes sezonou. A teď uvidíme. Věřím tomu, že to z nás malinko spadne a uvolníme se. Bude chuť, vášeň, a emoce a půjdeme do čtvrtfinále v rozpoložení, abychom diváky pobavili a samozřejmě tam nechali srdce, které k play off patří," poznamenal český reprezentant.

Jak vidí sérii se Spartou, která bude chtít Liberci oplatit loňské vyřazení v semifinále hraném na sedm zápasů? „Nemáme co ztratit. Sparta je favorit. Na sérii se moc těším a věřím tomu, že budou hodně nachystaní, budou ostří. Budou mít za sebou plnou arénu. Věřím, že série bude se vším všudy a diváci se budou bavit," uzavřel.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články