Hlavní obsah

Sparta má posilu do obrany. Upsal se jí mistr světa

jsv, kezSport.cz

O jeho služby usilovala už v minulém týdnu, ve čtvrtek jeho příchod dotáhla do konce. Hokejová Sparta zlanařila do kádru ostříleného zadáka Ondřeje Němce, který nedávno předčasně ukončil působení v brněnské Kometě. Pražané o tom informovali v tiskové zprávě.

Foto: Vladimír Koča/HC Sparta Praha

Obránce Ondřej Němec na tréninku pražské Sparty.

Článek

Světový šampion z roku 2010 se v posledních zápasech v sestavě Komety, které v letech 2017 a 2018 pomohl k dvěma extraligovým titulům, příliš neobjevoval. Vrátil se ještě 22. ledna proti Spartě, aby poté v Brně definitivně sbalil kufry.

Šestatřicetiletý bek uzavřel s Pražany kontrakt do konce probíhajícího ročníku. „Aktuálně máme zraněné dva obránce, i proto jsme se rozhodli s Ondrou uzavřít spolupráci do konce sezony. Jedná se o prověřeného hráče, který má bohaté zkušenosti se zápasy v play off," uvedl sportovní ředitel Sparty Petr Ton.

Foto: Vladimír Koča/HC Sparta Praha

Obránce Ondřej Němec na tréninku se sparťanskými spoluhráči.

„Je to vítězný typ. Myslíme si, že styl hry, který produkujeme, mu sedne lépe než hra Komety. Je to bezproblémový hráč a moc se těšíme na spolupráci," přidává Ton na adresu bývalého reprezentačního beka, jenž má v nohách 357 startů v KHL. „Posledních čtrnáct dní pro mě nebylo vůbec příjemných. I proto jsem moc rád, že jsem ve Spartě," řekla nová akvizice Pražanů.

Němec odehrál v této sezoně za Kometu 27 utkání, v nichž nastřádal šest asistencí, přičemž zapsal i šest záporných bodů v hodnocení plus/minus.

Atmosféra je super, libuje si Němec

„Mám v Praze i byt, takže jsem přijel do svého a nemusel narychlo nic shánět," naznačuje Němec. Při dlouhodobém zranění obránců Pavelky a Piskáčka stál extraligový lídr o zacelení mezery v defenzivě.

„První dojem byl moc fajn, atmosféra je super i trenéři mi už nastínili, co po mě budou chtít," líčí Němec, jenž v kabině potkal hodně známých tváří. „S Řepou jsme spolu hráli už za Lev či v nároďáku, kde nás vedl i Pepa Jandač. A s Lukášem Pechem se znám úplně odmala, oba jsme z Vysočiny," usmívá se a nechává otevřenou otázku, jestli nastoupí už v pátek večer proti Plzni.

Foto: Vladimír Koča/HC Sparta Praha

Obránce Ondřej Němec na tréninku pražské Sparty.

Pikantní pro Němce každopádně bude úterní zápas proti Karlovým Varům, v jejichž dresu získal titul. Teprve podruhé v kariéře mění dres uprostřed sezony.

„Potkalo mě to jen před sedmi lety v Rusku, kdy jsem odcházel z krachujícího Mytišči do CSKA Moskva. Teď jsou důvody spíš sportovní, atmosféru velkého očekávání ve Spartě vítám, vždyť právě pro vítězství hokej hrajeme. Hlavní je, že mančaft šlape, i když v play off do sebe musí zapadnout i nejmenší detaily, aby to na konci cinklo," říká.

Reklama

Související témata: