Hlavní obsah

Salák v průšvihu? Vedení Sparty z karantény konflikt s trenérem popírá

Aktualizováno

Hokejová Sparta prožívá turbulentní období. Desátý celek extraligové tabulky je kvůli nákaze koronavirem v karanténě. V týmu má také skončit kvůli údajnému porušení smlouvy brankář Alexandr Salák. Podle švédské STV už je dokonce blízko novému angažmá.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Gólman Alexandr Salák zřejmě ve Spartě skončí

Článek

Sparťanský kádr kosila v uplynulých dvou zápasech viróza, a i proto hráči absolvovali po sobotních PCR testech vyšetření také v pondělí. A testy podle klubových stránek odhalily pozitivní případy, kvůli kterým nemůže Sparta v plánovém termínu odehrát úterní zápas proti Karlovým Varům a páteční duel proti Zlínu.

„Je to pro nás samozřejmě komplikace, se kterou se ale musíme vypořádat. Jsme v permanentním kontaktu s Hygienickou stanicí hlavního města Prahy, se kterou řešíme další postup. S Karlovými Vary a Zlínem budeme hledat náhradní termíny pro odehrání zápasů," uvedl sportovní ředitel Petr Ton.

Pro něj to není ale jediná věc, kterou musí aktuálně řešit. Podle serveru isport je také na spadnutí ukončení smlouvy s brankářem Salákem, který přitom podepsal nový dvouletý kontrakt na konci minulé sezony.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sparty Praha Alexandr Salák.

Pražský klub zatím blíže nespecifikoval, čím konkrétně se měl Salák provinit, každopádně je takřka jisté, že účastník ZOH 2014 v Soči a tří MS dlouho bez angažmá nezůstane. Švédská veřejnoprávní televize SVT totiž informuje, že pětatřicetiletý rodák ze Strakonic má namířeno do tamní nejvyšší soutěže, konkrétně do Djurgaardenu.

„Situaci ohledně Saláka řešíme, ale zatím ji nemůžeme víc komentovat. Ve středu snad budeme schopni sdělit veřejnosti víc," sdělil Právu mluvčí klubu Marek Táborský. Salák celý zápas za Spartu odchytal naposledy 7. ledna, pak se na jeho psychice podepsal debakl od Motoru a měl mít údajně i konflikt s trenérem. „O tom slyším prvně. Byl jsem celou dobu u mužstva a také Petr Ton mi řekl, že je to blbost," zareagoval Táborský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankáři Sparty Praha Alexandr Salák a Matěj Machovský během utkání.

Vytížení gólmana v pozici jasné jedničky ale klesalo už od prosince. Z posledních dvanácti utkání zasáhl jen do sedmi, o nechtěný rozruch se postaral koncem října, když se opařil doma při vaření a na tři týdny se ocitl mimo hru. Pražský klub při absenci výstupní klauzule v Salákově smlouvě nyní řeší, jak s celou záležitostí naložit. Pokud by Salák skutečně odešel, musel by pražský klub do 31. ledna, kdy končí přestupní termín, rychle doplnit gólmana do tandemu k Machovskému.

Celek ze Stockholmu zažívá těžkou sezonu, když mu v tabulce patří poslední příčka, na předposlední Timru ztrácí devět bodů. Djurgaarden zatím v brankovišti sázel na dvaatřicetiletého Švéda Niklas Svedberga a o tři roky mladšího Litevce Mantase Armalise.

Pro Saláka není Švédsko žádnou novinkou v sezonách 2010/11 a 2012/13 působil ve Färjestadu, v té úvodní s klubem dokonce získal mistrovský titul.

Reklama

Související témata: