Hlavní obsah

Sparta na lovu! Získala mistra světa i útočníka z Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Potvrzeno. Hokejisté Sparty na závěr sezony přivádějí další posily. Do Prahy přichází 24letý kanadský mistr světa, obránce Nicolas Beaudin z Lavalu Rocket v AHL a také stejně starý útočník Kryštof Hrabík z Plzně. Klub to oznámil během středečního extraligového utkání s Libercem v rámci předehrávky 48. kola, v níž Pražané zvítězili 4:1.

Foto: Profimedia.cz

Nicolas Beaudin v dresu Chicaga

Článek

Beaudin triumfoval s Kanadou na mistrovství světa 2021, v prosinci ji reprezentoval také na Spengler Cupu, kde Javorové listy vypadly v semifinále s Pardubicemi. Rodák z Châteauguay, předměstí Montrealu, strávil poslední dvě sezony na farmě Canadiens v Lavalu. V té aktuální nastoupil v AHL do 16 zápasů, v nichž si připsal šest asistencí. Na začátku týdne se však dohodl na rozvázání smlouvy. Na kontě má 22 zápasů v NHL za Chicago.

„Nicolas je skvělý bruslař s kvalitní rozehrávkou. Platný by měl být jak v defenzivě, tak v ofenzivě. Umí podpořit útok, umí výborně řešit situace. Rozhodně to není hráč pouze na rozšíření kádru. Je to hráč z prvního kola draftu, člen zlatého kanadského výběru z mistrovství světa. Stále je to mladý hráč, který se chce posouvat. Zvýší konkurenci v naší obraně před nejdůležitější fází sezony,“ uvedl pro klubový web člen představenstva Tomáš Divíšek.

Foto: HC Sparta Praha

Sparta získala kanadského obránce Nicolase Beaudina.

Směrem do play off přichází do Sparty po Kassianovi také další důrazný útočník v předbrankovém prostoru Kryštof Hrabík. Ten loni v dresu Plzně prožil průlomovou sezonu (12+16) a odehrál i sedm zápasů v národním týmu. V tomto ročníku se však trápil a propadl se sestavou až do čtvrté formace. Škoda ho dlouho nabízela na výměnu, nenašla však adekvátní náhradu. Do Prahy tak 24letý forvard přichází jen za finanční kompenzaci.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Poslední gól zaznamenal Kryštof Hrabík proti Olomouci.Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Kryštof umí sbírat body, navíc má i parádní hokejové parametry. Dokáže navíc hrát výborně jak na centru, tak na křídle. I když mu letos nevychází sezona podle představ, vidíme v něm potenciál do budoucích let,“ prohlásil Divíšek. Hrabík totiž podepsal smlouvu i na další dva roky a v organizaci Sparty se potká s mladším bratrem Ondřejem, jenž válí v juniorce.

Foto: HC Sparta Praha

Útočník Kryštof Hrabík už v barvách pražské Sparty.

Pražané navíc kvitují návraty po zranění. Do branky se po třech týdnech postavil Jakub Kovář, do útoku se přesně po čtvrt roce vrátil David Vitouch a po více než měsíci finský centr Jani Lajunen. Zbylí hráči na marodce Josh Kestner a Stephen Harper už navíc také trénují.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články