Hlavní obsah

Sparta nám dala facku, uznali Liberečtí. Pešán mluvil o trapném stavu i spících lídrech

Jan ŠkvorSport.cz

Klidně za sebe mohl poslat asistenta, v základní části jako hlavní trenér nemá povinnost na pozápasové tiskové konference chodit, jenže kouč libereckých Bílých Tygrů Filip Pešán se po drtivé porážce 1:7 na ledě Sparty neskrýval. Byť se mu z pochopitelných důvodů nemluvilo zrovna lehce.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Brankář Liberce Roman Will (uprostřed) inkasuje první gól od Sparty

Článek

„Výsledek je to pro nás krutý. Do prvního gólu jsme bojovali, pak jsme ale po zbytečném vyloučení inkasovali a ze stavu 0:1 se nám od začátku sezóny moc nedaří zvednout," mrzelo Pešána, že jeho tým po úvodní trefě Pecha ze 13. minuty nedokázal držet s Pražany krok. „Sparta pak už byla maximálně efektivní a hrála s velkým přehledem," uznával.

I s narůstajícím náskokem domácích ale nemohl svým svěřencům upřít snahu výsledek alespoň kosmeticky upravit. „Nechtěli jsme složit zbraně a myslím, že jsme je nesložili. I za velmi nepříznivého až trapného stavu jsme až do konce zlobili. Snad pro nás alespoň gól v závěru zápasu bude odrazem do nedělního domácího zápasu s Pardubicemi," přeje si Pešán.

„Po druhé třetině jsme si za stavu 0:6 říkali, že chceme vyhrát alespoň tu třetí. Sice se nám to nepodařilo, ale ani za stavu 0:7 jsme nic nevzdali, nikdo z nás to nezabalil, což je strašně důležité pro další zápasy," řekl autor jediné branky Severočechů Jan Ordoš.

Ordoš: Nesmíme se začít hroutit

I on si ale moc dobře uvědomoval, že výkon v pražské O2 areně byl na hony vzdálený očekáváním od vicemistra soutěže. „Není možné dostat sedm gólů, to je strašně moc. Dostali jsme tu facku, ale musíme to hodit za hlavu, a ne se začít hroutit," velí Ordoš poté, co Liberec prohrál i čtvrtý venkovní zápas v sezóně.

„Kdybych věděl, čím to je, řekl bych vám to. Ale opravdu to netuším. Všichni táhneme za jeden provaz, ale máme takové období, že to prostě nejde. Celý tým ale věří, že to zlomíme už v neděli," přeje si Ordoš.

K tomu ale bude potřeba, aby se probudili ofenzivní tahouni. Po letních odchodech Radivojeviče, Svačiny a Valského se čekal větší bodový přísun od Jelínka, Lakatoše, Bakoše nebo Krenželoka, žádný z nich ale na svém kontě nemá víc než jeden vstřelený gól.

„Lídři nám ofenzivu netáhnou tak, jak by měli. Když pak skoro každý zápas začínáme inkasovaným gólem, náš nezkušený mančaft to hodně sráží dolů. Nechci, aby to znělo jako výmluva, ale snad deset našich hráčů má s extraligou jen minimální nebo vůbec žádné zkušenosti. Bohužel se nám nedaří tyhle mladíky podpořit klíčovými hráči," neuniklo Pešánovi.

Reklama

Související témata: