Hlavní obsah

Sparta - Brno 3:2 PPSparta otočila duel s Brnem a uspěla podruhé za sebou, prodloužení rozhodl Řepík

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Mueller 0 : 1
15. Zaťovič 0 : 2
54. Polášek 1 : 2
60. Thorell 2 : 2
61. Řepík 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty porazili ve 38. kole extraligy Kometu 3:2 v prodloužení a protáhli vítěznou sérii ve vzájemných zápasech na pět duelů. O druhé domácí výhře za sebou rozhodli v úplném závěru. V čase 59:12 při hře bez brankáře vyrovnal Erik Thorell a po 40 sekundách prodloužení rozhodl Michal Řepík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejisté Sparty oslavují první gól během utkání s Brnem.

Článek

Sparta začala třetí domácí utkání v řadě aktivně, k výraznějšímu ohrožení brankáře Tomka se ale nedostala. Naopak Brňané se při svých návštěvách v útočné třetině tlačili před Saláka a dostávali se i do četného zakončení. Sparťanskou nemohoucnost v útočném pásmu potrestali hráči Komety v 10. minutě, kdy Zaťovič získal kotouč před brněnskou brankou a povedeným pasem vyslal do rychlého protiútoku Muellera. Nejproduktivnější hráč týmu si v samostatném úniku poradil a svým 19. gólem v sezoně poslal hosty do vedení.

V 15. minutě zvýšila Kometa na 2:0 a opět u toho byla první útočná formace. Zaťovič si po vyhraném vhazování v útočném pásmu našel volné místo před Salákovou brankou a po Holíkově přistrčení přesně trefil skulinku mezi betony sparťanského gólmana. Ještě před první pauzou mohl přidat další gól Otakar Šik, ve velké šanci ale nedokázal nadvakrát překonat Saláka.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Erik Thorell ze Sparty střílí vyrovnávací gól proti Brnu.

Ve druhé části Sparta přidala na intenzitě a postupně zvyšovala svůj tlak. Nejaktivněji si Pražané počínali mezi 26. a 33. minutou, kdy hostům kvůli střetu se spoluhráčem chyběl kapitán Zaťovič. Po jeho návratu Kometa tlak domácích hokejistů otupila a sama se zásluhou aktivního prvního útoku dostala k několika zajímavým zakončením. Největší šanci ke zkorigování skóre měla Sparta půl minuty před druhou sirénou, ale z nebezpečné skrumáže před Tomkem branku nevstřelila.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Josef Jandač na střídačce v utkání proti Brnu.

Třetí třetinu načal průnikem od pravého mantinelu Thorell, ani jeho zakončení ale kontaktním gólem neskončilo. Blízko snížení byli sparťané také v následující přesilové hře, Chlapíkova střela však skončila na horní tyčce a tísněný Sobotka netrefil prázdnou branku. Naději Spartě přinesla až 54. minuta, kdy střelou od modré čáry připravil Tomka o první čisté konto v české extralize Polášek. Čtyři minuty před koncem základní hrací doby faulující Mueller nabídl Spartě více než minutu dlouhou přesilovku čtyři na tři a tlak domácích gradoval. Pražané se dočkali v čase 59:12, kdy srovnal Thorell a poslal zápas do prodloužení. To již bylo jasně v režii domácích, o jejich výhře rozhodl po 40 sekundách Řepík.

Kometa prohrála potřetí v řadě a je osmá. Sparta i přes vydřené dva body zůstává v tabulce desátá.

38. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Kometa Brno 3:2 v prodl. (0:2, 0:0, 2:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 54. Polášek (Buchtele, D. Voženílek), 60. E. Thorell (Řepík, R. Horák), 61. Řepík (R. Horák, Sobotka) - 10. Mueller (Zaťovič), 15. Zaťovič (P. Holík, Mueller). Rozhodčí: Hradil, Šindel - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet)
Sparta: Salák - T. Pavelka, Moravčík, Mikliš, Polášek, M. Jandus, Tomáš Dvořák - Chlapík, Sobotka, Buchtele - Řepík, R. Horák, E. Thorell - M. Forman, D. Voženílek, D. Kaše - Dvořáček, D. Vitouch, J. Strnad. Trenéři: Jandač a Hořava.
Brno: Tomek - Ďaloga, Bartejs, Kučeřík, Holland, Gulaši, Tansey, Roth - Zaťovič, P. Holík, Mueller - Šik, Krištof, L. Horký - R. Pavlík, Rákos, Vincour - Dočekal, Ostřížek, T. Šoustal. Trenér: Kalous.

Reklama

Související témata: