Hlavní obsah

Litvínov - Kladno 4:1Verva zničila Rytíře během pěti minut, dvakrát slavil Jarůšek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
47. Jarůšek 1 : 0
49. Petružálek 2 : 0
49. Jarůšek 3 : 0
51. Myšák 4 : 0
59. O'Donnell 4 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Litvínova porazili v utkání 26. kola extraligy Kladno 4:1. Severočeši při domácí premiéře nového trenéra Vladimíra Kýhose rozhodli ve třetí třetině čtyřmi góly během čtyř minut a 38 sekund. Dva góly Vervy, která vyhrála potřetí z posledních čtyř utkání, dal Richard Jarůšek. Za hosty se až v samém závěru prosadil Brendan O'Donnell.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Filip Helt z Litvínova, Antonín Melka z Kladna.

Článek
Fotogalerie

Hosté se představili na severu Čech se zraněným Jaromírem Jágrem opět pouze na střídačce. A v první třetině mohli děkovat především brankáři Godlovi, který si připsal 20 zásahů, zatímco hosté pálili mezi tyčky pouze sedmkrát. Stav ale zůstal bezbrankový. I proto, že Hübl s Lukešem své možnosti nevyužili a na Godlovi ztroskotal po přečíslení dvou na jednoho s Mikúšem také zakončující Trávníček.

Ve druhé třetině se aktivita přesunula na hokejky Rytířů. Hned v jejím úvodu po špatném střídání domácích jeli ve třech na gólmana Januse, ale situaci vůbec nezvládli. Tváří v tvář na něho nevyzrál ani Ondřej Bláha, jenž se pokusil zakončit chytře mezi betony, ale Janus jeho úmysl přečetl.

V přesilovce krátce po polovině zápasu neproměnil velkou příležitost Stach. Po sérii příležitostí Středočechů se pak připomněli i domácí. Mahbod však ztroskotal na Godlovi a po souhře v situaci dvou na dva s Válkem dopadl stejně i Helt. Překvapit Januse se pak pokoušel ještě Zikmund, ani on ale skórem nepohnul.

Jarůšek zahájil kanonádu

S góly se roztrhl pytel ve 47. minutě, kdy v přesilovce pálil od modré čáry Jánošík a Jarůškova teč zajistila domácím vedení. Vzápětí nevyužil svou šanci Hübl, ale domácí to nemuselo mrze dlouho, neboť Petružálek jen chvilku nato zvýšil.

Uběhlo jen 34 sekund a bylo to už 3:0, když se z prostoru mezi kruhy znovu prosadil Jarůšek. Skvělou pasáž domácích pak završil individuální akcí Pavelka, jenž parádně připravil gól pro zblízka zakončujícího Myšáka. Cikánek následně vysvobodil z brankoviště Godlu. Janus přišel o první čisté konto až v čase 58:33, kdy využil přesilovku pět na tři O'Donnell.

26. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - Rytíři Kladno 4:1 (0:0, 0:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 47. Jarůšek (Jánošík, L. Kašpar), 49. J. Petružálek (L. Doudera, F. Lukeš), 49. Jarůšek (Mahbod, M. Hanzl), 51. Myšák (T. Pavelka) - 59. O'Donnell (Austin, B. Nash). Rozhodčí: Šír, Úlehla - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. Diváci: 6011 (vyprodáno).
Litvínov: Janus - Jánošík, L. Doudera, Kudla, T. Pavelka, J. Říha, Kubát, Baránek - Mahbod, M. Hanzl, Jarůšek - J. Petružálek, V. Hübl, F. Lukeš - Myšák, J. Mikúš, L. Kašpar - Válek, Helt, Trávníček. Trenéři: Kýhos, Skuhrovec a Kotrla.
Kladno: Godla (51. Cikánek) - B. Nash, Austin, A. Lakos, Zajíc, Zelingr, Kehar - Bílek, Stach, Zikmund - Hajný, T. Kaut, O'Donnell - Redlich, P. Machač, J. Strnad - O. Bláha, Melka, Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.

Reklama

Související témata: