Hlavní obsah

Sparta potřebuje obměnit kádr. Má však šanci získat kvalitní posily?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vedle toho, že Sparta řeší obsazení trenérského postu, má její současná krize ještě další rozměr. Hráči, kteří měli patřit k oporám týmu v hokejové extralize, se očividně trápí. „Sám nevím, jak z toho ven,“ přiznává Jakub Koreis v pořadu Příklep na Sport.cz. „Jediná možnost je ta, že se objeví nějaké jméno na hráčském trhu a Sparta sáhne do kapsy a zaplatí. Výměnami v rámci extraligy se z toho v životě nemůže dostat,“ odpovídá v hokejovém studiu.

Sparta potřebuje obměnit kádr. Je to však v jejích silách? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Bývalý profesionální hokejista, který v letech 2008-2011 působil v pražském klubu, rozebírá jméno po jménu, koho by Sparta mohla chtít vyměnit, aby oživila uvadající formu svého kádru.

„Erika Thorella? Ten bude mít tak vysokou výplatu, že ne každé mužstvo ho dokáže vzít, navíc si nemyslím, že nějaké mužstvo bude ochotné vzdát se hráče na úrovni Erika Thorella. Sparta za něj dostane maximálně někoho, kdo se totálně trápí," soudí 38letý expert.

Vrátí se Jiří Šlégr do Litvínova? Diskuse v pořadu Příklep.Video: Sport.cz

Jako nepovedený se zpětně jeví také předsezonní příchod bratra švédské hvězdy z minulého ročníku. „Nechci kopat do Gustafa Thorella, ale on je takový ten kluk z plakátu toho sparťanského trápení," říká Koreis.

Ultimátum kouče Modrého v Českých Budějovicích? Ředitel klubu Tomáš Kučera vše vysvětlil v pořadu Příklep.Video: Sport.cz

„Už mi nedával smysl jeho příchod z Plzně. V Plzni nebyl úplně špatný, podle mě měl 25 bodů (24 – pozn. red.), což není špatné, ale nechcete to od 32letého Švéda, který má přinášet produktivitu," hodnotí staršího ze švédských bratrů.

Pozastavuje se také nad tím, jakým způsobem s ním pracoval nedávno odvolaný trenér Pavel Patera. „V Plzni nehrál oslabení, najednou ve Spartě byl nejvytíženější útočník v oslabení," diví se Koreis.

Souboj gólmanů v Pardubicích? Každý chce být jedničkou, říká Hašek v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Zřejmě největší trápení však prožívá Dominik Simon, který ještě v minulém ročníku hrál NHL, po návratu do Sparty se však opakovaně ocitl mimo sestavu. „Toho se nemůžou zbavit, ten bude mít takovou výplatu..." upozorňuje 19. hráč draftu z roku 2002.

Více k tématu hokejové Sparty najdete ve videu z pořadu Příklep, který si v kompletní podobě můžete přehrát i jako podcast.

Reklama

Související témata: